Nyheter & Press

Här har vi samlat våra nyheter och pressmeddelanden.

03 december 2020

Midroc Electro förvärvar Vestby Elektro-Service AS i Norge

Från och med 1 december kommer Elektro-Service AS ingå som ett dotterbolag till Midroc Electro i Norge. Företaget kommer att fortsätta med nuvarande verksamhet och samma ledning framöver.

26 november 2020

Midroc Properties satsning för bilfritt boende i Brunnshög, Lund

Lunds kommun har satt upp höga mål för att minska miljöbelastningen från bilar i stadsmiljö. I samarbete med Lunds kommun har Midroc valt att ta steget längre och skapa Lunds första bilfria bostadsrättsförening, Brf Life.

16 november 2020

Midroc säljer två bostadsprojekt i Uppsala till K2A

Midroc Properties har tecknat avtal med K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) om att försälja bostadsfastigheterna Uppsala Sala Backe 50:1 och 50:2. Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 470 miljoner kronor.

12 november 2020

Midroc utses till Sveriges Bästa Arbetsgivare!

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare genomförs på uppdrag av Employer branding-företaget Universum. I undersökningen besvaras frågor om bland annat ledarskap, arbetsmiljö och möjligheter till utveckling av företagens egna medarbetare. Sedan rankas företagen på listan efter resultatet.

21 oktober 2020

Se webbinariet Tekniken bakom CCS

Den 20:e oktober genomförde Midroc tillsammans med BluCarbon Solutions ett webbinarie om tekniken bakom CCS. Hela webbinariet finns nu tillgängligt att titta på i efterhand.

13 oktober 2020

Midroc Properties och AcadeMedia storsatsar i Kristianstad

Nästa år går Praktiska Gymnasiet och Framtidsgymnasiet i Kristianstad samman och bildar ett gemensamt yrkesgymnasium. Midroc Properties har tecknat hyresavtal med Praktiska Gymnasiet, en del av AcadeMedia, för utökade och ombyggda lokaler.

07 oktober 2020

Vi välkomnar en ny VD till Midroc Miljöteknik

Mauritz Roupé påbörjade sin anställning den 1:a oktober och kommer närmast från Hifab där han varit avdelningschef för anläggningsverksamheten i Stockholm.

06 oktober 2020

Midroc huvudleverantör av tekniska system till Varbergstunneln

Midrocs uppdrag avser projektering och utförande av samtliga installationsarbeten tågtunnel, servicetunnel, anslutande tvärtunnlar, perrong samt tillhörande teknikutrymmen. (ej inkluderat BEST Bana, El, Signal, Tele för tågdrift).

30 september 2020

Melitta Nordic AB flyttar till Midrocs nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg

World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen blir en havsnära kontorsfastighet i Helsingborgs nya attraktiva affärsdistrikt. Nu står det klart att Melitta blir en av hyresgästerna som flyttar in i början av 2022 när dörrarna öppnar.

28 september 2020

Luleå Energi investerar i ett energilager för att trygga Luleåbornas behov av hållbara värmeleveranser

Energilagret är i praktiken en stor varmvattentank där energi lagras i form av fjärrvärmevatten. Syftet är att öka leveranssäkerheten av fjärrvärme till kunderna och minskad klimatpåverkan. Energilagret används som en buffert, jämnar ut tillförseln av energi och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Tanken är 40 meter hög och har en diameter på 32 meter.

28 september 2020

Midroc och Blucarbon Solutions bjuder in till webbinarium

Midroc och Blucarbon Solutions bjuder in till ett samtal om vad CCS är och hur det kan komma att implementeras Sverige de kommande åren.

17 september 2020

Stort tekniksprång när den digitala staden blir verklighet på H22 i Helsingborg

Midroc deltar som partner på H22, Helsingborg stads satsning på hållbar stadsutveckling. Genom att introducera ny digital infrastruktur i byggnader skapas nya möjligheter för såväl tjänsteutveckling som fastighetsoptimering.    

01 september 2020

Kävlinge Stationsstaden

Alldeles bredvid stationen i Kävlinge växer en ny, modern stadsdel fram. I Stationsstaden samsas bostäder, butiker och service för att skapa en trygg och levande miljö. Här kommer ca 3200 av Kävlinge kommuns invånare att flytta in i 1300 bostäder. Hub Park och Midroc inleder med detta ett spännande partnerskap i Kävlinges nya stadsdel.

31 augusti 2020

Midroc och Växjöbostäder utvecklar Växjös kommunhus

Växjös nuvarande kommunhus kommer att byggas om för att inrymma drygt 200 bostäder och ca 4 000 kvadratmeter verksamhetslokaler. Midroc och Växjöbostäder genomför ett gemensamt stadsutvecklingsprojekt i syfte att stärka centrum genom att tillföra ytterligare bostäder och lokaler till det centrala stadslive

27 augusti 2020

Midroc Properties kontorsfastighet World Trade Center på Propellergatan nomineras till stadsbyggnadspriset

Stadsbyggnadspriset uppmärksammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Fastighetsutvecklaren Midroc Properties är nominerade till priset för ett projekt i Västra Hamnen, Malmö.  

18 augusti 2020

Bjerreds torg - ett nytt kapitel i Bjärreds historia

Tillsammans med Lomma kommun och JUUL|FROST Arkitekter skapar Midroc ett nytt levande centrum - Bjerreds Torg. Här utvecklas en ny plats med bostäder, butiker, torg och en ny vägsträckning.

14 augusti 2020

Midroc Electro och Automation förvärvar Elteam i Trollhättan

Från och med 1 augusti 2020 kommer Elteam i Trollhättan ingå i Midrocs båda systerbolag Electro och Automation, som därmed stärker sin verksamhet i Trollhättan och Vänersborg.

07 juli 2020

Midroc New Technology har sålt sitt återstående innehav i PowerCell Sweden AB

Midroc New Technology AB avyttrade under dagen samtliga sina återstående aktier i First North-listade Powercell Sweden AB (publ), vilket motsvarar drygt 3 % av aktierna i bolaget. Efter denna transaktion är hela vårt innehav sålt meddelar Göran Linder, vd för Midroc New Technology AB.

06 juli 2020

Byggkoncernen Consto ska bygga 900 lägenheter på Coopområdet i Karlstad och Midroc Electro har fått uppdraget att installera all el samt vissa säkerhetssystem.

- Det är ett stort uppdrag för oss och ett bra rent strategiskt. Det ger oss en bra bas för oss att utveckla vår organisation i Karlstad och regionen en längre tid framåt, säger Stefan Karlsson, regionchef.

02 juli 2020

Midroc Electro förvärvar elteknikföretaget CombiConsult, med geografisk bas i Norrort i Stockholm.

- Vi vill öka vår tillväxt i Stockholm, därför är detta ett strategiskt viktigt förvärv, säger Mikael Vestlund, Vd Midroc Electro.