Nyheter & Press

Här har vi samlat våra nyheter och pressmeddelanden.

27 juni 2024

Fortsatt organisk tillväxt och nya fokusområden för Granitor

Granitor-gruppen fortsatte växa och omsatte 10 miljarder under 2023. Tillväxten sker framförallt inom industriportföljen, drivet av den gröna omställningen. Resultatet före skatt landade på 630 miljoner SEK och alla tre övergripande affärsområden visar positivt resultat. Granitor har också valt nya fokusområden för ansvarsfulla affärer.

09 april 2024

Granitor säljer Aenigma och Idhammar

Granitor har tecknat avtal med Vinga Nordic om försäljning av konsultbolaget Granitor Aenigma tillsammans med dotterbolaget Idhammar. Försäljningen innebär nästa steg i utvecklingen av bolagen och möjliggör samtidigt satsningar på andra affärsområden för Granitor-gruppen.  

07 mars 2024

Siemens flyttar sitt Malmökontor till Drivbänken i Embassy of Sharing

Siemens är den senaste i raden av nya hyresgäster som flyttar in i Drivbänken, det andra kontorsprojektet i det hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Hyllie, Malmö. Inflyttning sker sommaren 2025.

18 januari 2024

Granitor Properties hyr ut till Clas Ohlson i centrala Lund

Granitor Properties hyr ut lokaler på 750 kvadratmeter på Stora Södergatan 4 till Clas Ohlson och nytt liv tillförs Lunds centrum. Preliminär öppning sker i mitten av maj 2024.

10 januari 2024

Granitor Electro får nytt uppdrag på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Jönköpings län ansvarar Granitor Electro för samtliga installationer av nya el- och telesystem på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Det här är andra gången Granitor Electro får förtroendet att arbeta med modernisering av sjukhuset.