Nyheter & Press

Här har vi samlat våra nyheter och pressmeddelanden.

27 juni 2024

Fortsatt organisk tillväxt och nya fokusområden för Granitor

Granitor-gruppen fortsatte växa och omsatte 10 miljarder under 2023. Tillväxten sker framförallt inom industriportföljen, drivet av den gröna omställningen. Resultatet före skatt landade på 630 miljoner SEK och alla tre övergripande affärsområden visar positivt resultat. Granitor har också valt nya fokusområden för ansvarsfulla affärer.

09 april 2024

Granitor säljer Aenigma och Idhammar

Granitor har tecknat avtal med Vinga Nordic om försäljning av konsultbolaget Granitor Aenigma tillsammans med dotterbolaget Idhammar. Försäljningen innebär nästa steg i utvecklingen av bolagen och möjliggör samtidigt satsningar på andra affärsområden för Granitor-gruppen.  

07 mars 2024

Siemens flyttar sitt Malmökontor till Drivbänken i Embassy of Sharing

Siemens är den senaste i raden av nya hyresgäster som flyttar in i Drivbänken, det andra kontorsprojektet i det hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Hyllie, Malmö. Inflyttning sker sommaren 2025.

18 januari 2024

Granitor Properties hyr ut till Clas Ohlson i centrala Lund

Granitor Properties hyr ut lokaler på 750 kvadratmeter på Stora Södergatan 4 till Clas Ohlson och nytt liv tillförs Lunds centrum. Preliminär öppning sker i mitten av maj 2024.

10 januari 2024

Granitor Electro får nytt uppdrag på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Jönköpings län ansvarar Granitor Electro för samtliga installationer av nya el- och telesystem på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Det här är andra gången Granitor Electro får förtroendet att arbeta med modernisering av sjukhuset.

06 december 2023

Granitor Electro har påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Västmanland utför Granitor Electro kanalisation för samtliga el- och telesystem under färdig grundplatta på det nya akutsjukhuset i Västerås. Samtidigt medverkar Granitor Electro i projekteringen av akutsjukhuset.

05 december 2023

Granitors hissverksamhet säljs till MVI

Hissverksamheten inom Granitor Electro har under hösten knoppats av till eget bolag och får nu en ny huvudägare i MVI. Alla medarbetare inom hissverksamheten har följt med till det nya bolaget där Granitor kommer finnas kvar som delägare. Granitor Electro fortsätter samtidigt att stärka affären inom sina fokusområden: elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation.

03 november 2023

Henric Mellbin ny VD på Idhammar

Henric Mellbin tillträder tjänsten som VD på Idhammar den 12 januari 2024. Han efterträder Jan-Olof Hilmerstam som börjar på LKAB. Idag arbetar Henric som vice vd på Granitor Aenigma och som styrelseledamot på Idhammar.

12 september 2023

Granitor Aenigma genomför Riskbaserad Underhållsstyrning för Tekniska verken

Aenigma har fått i uppdrag att genom RBUS (Riskbaserad Underhållsstyrning) utveckla underhållet hos Tekniska verken. Målet är att skapa ett resurseffektivt och enhetligt förebyggande underhåll på sina produktionsanläggningar inom koncernen.

08 september 2023

Granitor Aenigma medverkade i tre omställningsprojekt som nu får stöd på över 5 miljarder kronor från EU:s innovationsfond.

Aenigma har tillsammans med Spinverse under våren varit verksamma i utvecklingen av ansökan för samtliga av dessa projekt. Ett av dem är Biorefinery Östrand AB som kan resultera i etablering av världens första storskaliga bioraffinaderi för produktion av biobaserat flygbränsle.

04 juli 2023

Granitor Electro breddar sitt erbjudande inom Security i Malmö

Från och med 1 juli 2023 ingår Allmänna Lås Limhamn i Granitor Electro. Förvärvet innebär att Granitor Electro utvecklar sina affärer och erbjuder kunderna en helhet inom Security.

29 juni 2023

Från talang till konsult på Aenigma

Mia Engman, Olle Uppling och Sara Larsson började sin karriär med en spännande utvecklingsresa hösten 2022. Som de första deltagarna i Aenigmas Talangprogram i Göteborg har de under ett års tid fått arbeta inom process-, energi- och kraftindustrin i olika projekt med nära stöttning och coachning från kollegor på Aenigma och Framtiden. Vi träffade talangerna och pratade om hur det gångna året har varit.

15 maj 2023

Granitor fortsätter växa med stärkt hållbarhetsfokus

Granitor fortsätter sin tillväxtresa och har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Bakom tillväxten finns ett fokus på ansvarsfulla affärer och Granitors vision att göra en positiv skillnad för individer, kunder och samhället i stort.

Visionsbild över Embassy of Sharing i Hyllie i Malmö

27 mars 2023

Granitor överlåter entreprenadverksamheten till Byggnadsfirman Otto Magnusson

Granitor Properties överlåter inkråmet i entreprenadbolaget Granitor Construction till Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Visionsbild över Embassy of Sharing

23 mars 2023

Byggstart för Drivbänken i Embassy of Sharing

Nu har bygget av Drivbänken, Granitor Properties andra hus i det unika stadsdelsprojektet Embassy of Sharing i Hyllie, inletts. Drivbänken kommer byggas i grönskande terrasser och ska bli kvarterets kreativa vardagsrum för både företag och allmänhet. – Huset kommer erbjuda något som andra fastigheter inte gör och bidra till en mer levande stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef på Granitor Properties.

01 mars 2023

Granitor säljer ställningsverksamheten till Instalco

23 februari 2023

Granitor fortsätter växa – starkt resultat för 2022

Granitor fortsätter sin tillväxtresa. Gruppen har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Även om marknaden för fastigheter är utmanande så byggstartades under våren Granitors flaggskepp, Embassy of Sharing. Granitor-gruppens omsättning steg med 18 procent till 10,6 miljarder och resultatet landade på 333 miljoner, en ökning med 3 procent.

09 februari 2023

Granitor Aenigma genomför Riskbaserad Underhållsstyrning för ENA Energi

Aenigma har fått i uppdrag att genom RBUS (Riskbaserad Underhållsstyrning) utveckla underhållet för ENA Energi. Målet är att genom Kritikalitetsklassning och en Underhållsanalys av de olika komponenterna förflytta resurser från avhjälpande underhåll till förebyggande underhåll och på så vis få det kostnadseffektivt.

30 januari 2023

Granitor satsar på trähus i nytt bostadskvarter i Växjö

Granitor Properties har vunnit en markanvisningstävling för att bygga ett nytt bostadskvarter i den växande stadsdelen Bäckaslöv i Växjö. Tillsammans med samarbetspartnern Arkitektbolaget är visionen att skapa hållbara bostäder med fokus på människors behov av livskvalitet och god hälsa.

26 januari 2023

Granitor tecknar nytt ramavtal med Preem

Granitor Aenigma har skrivit under ramavtal med Preem för att säkra deras behov kring tekniska konsulttjänster tillsammans med Granitor Systems.