30 september 2020

Melitta Nordic AB flyttar till Midrocs nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg

World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen blir en havsnära kontorsfastighet i Helsingborgs nya attraktiva affärsdistrikt. Nu står det klart att Melitta blir en av hyresgästerna som flyttar in i början av 2022 när dörrarna öppnar.

Mitt i centrala Helsingborg, precis vid vattnet, uppför fastighetsutvecklaren Midroc en ny World Trade Centers-fastighet med flexibla kontorslokaler och hotell med Scandic som hotelloperatör. Midroc har nu tecknat ett hyresavtal med Melitta Nordic AB, en global aktör inom kaffebranschen, för en kontorslokal på drygt 400 kvm. Melittas nya kontor blir ett helt våningsplan på plan 10 och inflyttningen i början av 2022.

- Vi alla på Melitta Nordic är väldigt förväntansfulla att flytta in i vårt nya kontor. Viktigt för oss i urvalsprocessen var miljötänket, närhet till kommunikationer och givetvis läget. Vi vill reducera vår klimatpåverkan och att våra anställda och även gäster enkelt kan ta sig till och från kontoret var en viktig komponent. Att vara en attraktiv arbetsgivare för befintlig och framtida personal spelar givetvis också in och vi känner att denna lösning tickade alla boxar för oss. Det är ju en energikick i sig och ett avstamp för Melitta mot nya höjder, bildligt talat, då vi kommer att hålla till på 10:e våningen.” säger John Keding, VD på Melitta Nordic.

Kontors- och hotellfastigheten har ritats av JUUL FROST Arkitekter. Här kommer det att finnas gemensam service och reception samt gym, dusch- och omklädningsrum. I huset kommer det även att finnas en konferensavdelning, en restaurang med uteservering vid kajkanten samt takterrasser. I källaren planeras det för cykelgarage med möjligheter till att utföra reparationer. Midroc utvecklar och driver World Trade Center kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. World Trade Center på Bröderna Gränd i Oceanhamnen ingår i ett helhetskoncept som erbjuder en mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt.

- Det ska bli kul att få välkomna Melitta som hyresgäst när kontorsfastigheten står klar som Helsingborgs nya landmärke. De får en fantastiskt utsikt över sundet på bästa läget. Oceanhamnen ska bli en levande plats med liv och rörelse i området dygnet runt. Här har hyresgästerna helt enkelt allt inom bekvämt räckhåll – havet, Helsingborgs centrum och Helsingör, säger Johan Svedström.

Om World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd, Oceanhamnen

  • Adress: Bröderna Pihls Gränd 2, Helsingborg
  • Total lokalyta 10 500 kvm
  • Våningsplan: 14
  • Lokalstorlek: 375-1 200 kvm, fastigheten inrymmer även ett kontorshotell
  • Typ av lokaler: kontor/kontorshotell/coworking
  • Hotelloperatör: Scandic Hotels
  • Arkitekt: JUUL FROST Arkitekter
  • Entreprenör: Allbygg
  • Miljöklass: Miljöbyggnad silver

Läs mer här: https://www.wtchelsingborg.se/

Fakta om Midroc Properties i Helsingborg
Midroc har funnits i Helsingborg sedan 1997 och bland de första uppdragen finns utställningspaviljonger till H99-utställningen och återuppbyggnaden av H55-paviljongen på Parapeten. Midroc står också bakom satsningen av kvarteret Metropol på söder som består av hotell Radisson BLU Metropol Hotel, restauranger samt nya bostäder och kontor. Midroc har bland annat byggt flera bostadsprojekt i Rydebäck och Mariastaden. Mitt i centrala Helsingborg har Midroc utvecklat en ny hotell- och kongressanläggning tillsammans med 155 bostäder i området SeaU Helsingborg.

Fakta om Melitta
I över 100 år har Melitta® ägnat sig åt att utveckla den optimala kaffeupplevelsen. Sortimentet består av kaffefilter, kaffebryggare, helautomatiska kaffemaskiner och tillhörande rengörings- och avkalkningsprodukter. I portföljen ingår även Swirl® premium dammsugarpåsar med tillbehör och Toppits®, marknadsledare inom matförvaring. Melitta® grundades 1908 i Dresden och är nu ett internationellt verksamt familjeföretag. Företaget är baserat i Minden, Tyskland, medan det svenska huvudkontoret finns i Helsingborg.

Fakta om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Läs mer på midrocproperties.se

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte drygt 4 200 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här