12 november 2020

Midroc utses till Sveriges Bästa Arbetsgivare!

Sedan 2015 har Midroc klättrat på listan över Sveriges Bästa Arbetsgivare. 2019 togs förstaplatsen första gången och nu, för andra året i rad utses Midroc återigen till Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare genomförs på uppdrag av Employer branding-företaget Universum. I undersökningen besvaras frågor om bland annat ledarskap, arbetsmiljö och möjligheter till utveckling av företagens egna medarbetare. Sedan rankas företagen på listan efter resultatet.

– Sveriges Bästa Arbetsgivare är en undersökning som besvaras av de egna medarbetarna, och det gör oss på Midroc enormt stolta att vi nu fått utmärkelsen två år i rad. Det är tack vare att vi har Sveriges bästa medarbetare som vi tillsammans kan skapa Sveriges bästa arbetsplats. Sedan 2008 har vi systematiskt arbetat med vår företags­­­­kultur, den är oerhört viktig för oss. Som stöd har vi dragit kraft ur vår gemensamma ledningsplattform, som togs fram för att skapa trygghet och gemenskap, säger Roger Wikström, koncernchef på Midroc.

– Utifrån våra gemensamma tankemodeller och processer har vi lagt grunden för ett arbetssätt där våra medarbetare är involverade på riktigt. Vi har inte lyckats förrän våra medarbetare både känner sig delaktiga, och på riktigt är delaktiga, i utvecklingen av vår organisation och våra mål, fortsätter Roger.

Idag har Midroc Europe cirka 4000 medarbetare och hittills har över 2700 personer utbildats via koncernens utbildningar i ledarskap, kommunikations- och grupputveckling. LiseLotte Jernberg Bate är koncernens kulturchef och har även det övergripande ansvaret för den interna affärsskolan.

– För mig är det otroligt viktigt att hela tiden påminna sig om att det faktiska kulturarbetet görs runtom i vår organisation, på avdelningarna och i mindre grupper, där finns våra viktigaste Midroc-ambassadörer. Våra utbildningar och stöttande processer har varit viktiga i formandet av den interna kulturen inte minst för att skapa rätt förutsättningar för en god kultur, men det är bara tillsammans i vardagen som vi verkligen kan skapa den, säger LiseLotte.

Här kan du se hela listan

Vid frågor, vänligen kontakta

Moa Wennström, HR Manager Midroc Europe
moa.wennstrom@midroc.se

Mer information om undersökningen:

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare genomförs av employer branding-företaget Universum. I undersökningen bedömer medarbetarna sin arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. På Midroc har undersökningen genomförts på tre av våra ingenjörsbolag.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här