18 augusti 2020

Bjerreds torg - ett nytt kapitel i Bjärreds historia

Tillsammans med Lomma kommun och JUUL|FROST Arkitekter skapar Midroc ett nytt levande centrum - Bjerreds Torg. Här utvecklas en ny plats med bostäder, butiker, torg och en ny vägsträckning.

Nu har nya busshållplatser anlagts norr om centrum. Från och med igår öppnades de och arbeten är i full gång.

– Det är fantastiskt för oss på Midroc att få vara med ännu en gång och bidra till kommunens utveckling i centrala delar av huvudorterna. Vi gör vårt yttersta för att våra bostadsprojekt intill det nya torget ska bli något som inte bara vi, utan även alla Bjärredsbor kan känna stolthet över, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Properties.

Här byggs bostadsrätter bestående av Paradhusen, 16 stycken stadsradhus på tre plan ca 143 kvm med egen trädgårdstäppa, samt Residenset som består av 38 lägenheter med 2-4 rum och kök. Det bågformade flerbostadshuset på fyra våningar erbjuder verksamhetslokaler på bottenplan, som tillsammans med Residenset kommer att ringa in det nya torget.

– Målet är att torget ska vara en väldefinierad och attraktiv plats som lockar till uppehälle och knyter ihop Bjärred. Det ska vara en miljö att vistas i, tidigare har det mest varit något man passerar. Formspråket och den höga arkitektoniska kvaliteten sticker ut. Projektet skapar också en möjlighet att bo på väldigt centralt läge i en attraktiv ort, säger Robert Wenglen, kommunstyrelsens ordförande i Lomma kommun.

Både Residenset och Paradhusen byggs i tegel för att knyta an till Bjersunds tegelbruk som i mitten av 1800-talet satte paletten för många hus i trakten. Teglet har sandfärgade skiftningar, med tydliga referenser till handslaget tegel.

– Vi och Midroc har en gemensam helhetsorienterad filosofi och vårt mål är att skapa en unik arkitektonisk karaktär som man lägger märke till i Bjärred, berättar Philip Krogh, ansvarig arkitekt på Juul|Frost Arkitekter.

Midroc har startat försäljningen av Brf Residenset den 5 augusti och startar VIP-försäljningen av Brf Paradhusen den 2 september. I samband med säljstarten har Midroc ställt om till att hålla säljstarten digitalt för att minska risken för spridning av COVID-19. Planerad inflyttning är satt till tidig vår 2023.

Läs mer om Midrocs bostäder:
bjerredstorg.se

Läs mer om Midroc Properties:
midrocproperties.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här