Nyheter & Press

Här har vi samlat våra nyheter och pressmeddelanden.

10 november 2022

Granitor Electro tecknar återförsäljaravtal med Amido

Amido och Granitor Electro har valt att ingå ett samarbete, där Granitor tecknar återförsäljaravtal med Amido.

28 oktober 2022

Biokol för en grön och hållbar stadsdel

I Barkarbystaden växer en helt ny stadsdel fram som motsvarar Karlstad i storlek. Järfälla kommun och Granitor Aenigma har haft ett långt samarbete i både planering och genomförande av projektet Barkarbystaden II som omfattar infrastruktur och samordning för åtta kvarter samt Veddestabron som nu binder samman Barkarbystaden och Veddesta.   I projektet har hållbar utveckling gått som en röd tråd genom den nya stadsdelen. Bland annat har biokol varit en del i att skapa hållbara lösningar.  

07 oktober 2022

Långsiktigt samarbete för störningsfria och hållbara anläggningar.

Ett långsiktigt samarbete leder ofta till framgångsrika resultat. Tillsammans med Halmstad Energi och Miljö har vi under många år arbetat med att utveckla underhållsplanen för hållbara och störningsfria anläggningar. Här berättar Richard Fransson och Martin Silebäck om samarbetet som pågått sedan 2016.

07 oktober 2022

Granitor välkomnar Techkonsultbolaget HiQ till nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg

HiQ är ett väletablerat företag på en tillväxtresa som passar väl in i World Trade Centers flexibla kontorskoncept. Fastigheten ligger i Oceanhamnen som är ett helt nytt område med både kontor, bostäder och butikslokaler.

27 september 2022

Granitor Properties lanserar ett smartare hem

I samarbete med leverantören Srenity lanserar Granitor Properties smarta funktioner i ett antal pågående bostadsprojekt. Genom en app och en plattform hanteras all öppen teknik för den smarta fastigheten.

22 augusti 2022

Granitor erbjuder helhetslösning för laddning av elfordon – i samarbete med Monta

Granitor Electro inleder nu ett samarbete med teknikföretaget Monta. Tack vare samarbetet kommer det att bli enklare för bostadsrättsföreningar och företag att installera en laddlösning, hantera laddpunkter och öppna upp för publik användning. Satsningen ”Granitor Charge” är ett led i den gröna omställningen och innebär att Granitor Electro bryter ny mark.

25 maj 2022

Granitor är stolta över att vara en del av Copperstones resa mot ansvarsfull gruvdrift

Copperstone Resources inleder ett samarbete med Granitor inför etableringen av ett nytt anrikningsverk vid Viscaria-gruvan i Kiruna. Samarbetet gäller förprojektering och studie för digitaliseringslösningar men kan komma att förlängas till hela byggprojektet.

23 maj 2022

Möt Granitor på H22 i Helsingborg

Granitor är stolt partner till H22 City Expo, där vi valt att koncentrera vår medverkan till Oceanhamnen och Sea U. Vår visningslägenhet i Oceanhamnen är öppen under hela mässan. Inom ramen för H22 Talks pratar vi om klimatneutralitet och den 9 juni arrangerar vi en konferens om utveckling av hållbara stadsdelar och stadskärnor.

05 maj 2022

Sea U blir navet för hållbar stadsutveckling under H22 City Expos andra vecka

För den med ett intresse för utveckling av framtidens städer är Oceanhamnen platsen att vara på den 8–10 juni 2022. Då förvandlas Clarion Hotel & Congress Sea U till en mötesplats för ett brett spektrum av samhällsaktörer. Under tre dagar arrangeras fyra konferenser om hållbar stadsutveckling här. Den 9 juni delas också Skånes Arkitekturpris ut.

21 april 2022

Engagerade medarbetare gör ansvarsfulla affärer

Idag publicerar Granitor sin hållbarhetsredovisning. Det blir första gången under det nya varumärket och med uppdaterade hållbarhetsmål för 2021–2023. Tack vare ett aktivt hållbarhetsarbete och ett stort medarbetarengagemang sammanfattas 2021 som ett bra år.

12 april 2022

Kulturchef LiseLotte J Bate ny hållbarhetschef på Granitor – två viktiga frågor vävs ihop

Granitor har utsett sin nuvarande kulturchef LiseLotte J Bate till chef även för hållbarhet. Det innebär att två av företagsgruppens viktigaste frågor hamnar under samma hatt vilket gör det lättare att nå hela vägen fram till medarbetarna. Hållbarhetsfrågorna kommer dessutom att drivas gemensamt av en ny ”hållbarhetshubb” med kompetens inom digitalisering, hållbarhet samt kommunikation.

01 april 2022

Granitor tillverkar en världsunik pilotanläggning för koldioxidinfångning

En världsunik pilotanläggning för koldioxidinfångning byggs just nu i en av Granitor Rodoverkens mekaniska verkstäder

11 mars 2022

Danske Bank till Granitors nyutvecklade kontorsfastighet World Trade Center i Oceanhamnen, Helsingborg

Danske Bank och Granitor Properties har tecknat avtal om förhyrning och planerar att flytta in i nya moderna lokaler på plan 12 i kontorsfastigheten World Trade Center i Oceanhamnen efter sommaren 2022.

18 februari 2022

Granitor Electro stärker sin ställning inom elteknik och security

Från och med 1 mars 2022 ingår det Vellingebaserade bolaget Elektro Team AB i Granitor Electro. Förvärvet innebär att Granitor Electro stärker sin position inom elteknik och säkerhet i Skåne. Bolaget omsätter drygt 35 miljoner och har 25 anställda.

17 februari 2022

Kulturförvaltningen satsar i Embassy of Sharing

Nu är det klart att ett folkbibliotek, ett center för yttrandefrihet och en ny mötesplats för unga flyttar in i fastigheterna Fyrtornet och Drivbänken. Det är kulturförvaltningen i Malmö som hyr cirka 1 700 kvm i det nya området Embassy of Sharing, som byggs i Hyllie bredvid Emporia.

11 februari 2022

Granitor Properties projekt Brf Soldiset bland topp 10 över Sveriges bästa bostadsprojekt 2021

Brf Soldiset i Landskrona, Borstahusen, har lyckats ta sig in på en hedrande sjunde plats på 10-i-topplistan över Sveriges bästa bostadsprojekt vid Prognoscentrets årliga mätning av nöjd kundindex, NKI, i nyproducerade bostäder.

07 februari 2022

Granitor Properties förvärvar byggrätter av ICA Fastigheter.

Bygger tre bostadsrättsföreningar på området Tornlyckan i Höganäs.

26 januari 2022

Granitor Properties har genomfört försäljning av livsmedelsbutik i Kävlinge

Granitor Properties har nyligen genomfört en försäljning av fastigheten Exporten 52 (genom försäljning av dotterbolag), som bland annat rymmer Coop, belägen i centrala Kävlinge.

13 januari 2022

Midroc har idag blivit Granitor – firar med Granitor Forest

Idag har Midroc Europe bytt namn och identitet till Granitor och kommer från och med nu använda det nya varumärket fullt ut. För att fira detta lanserar Granitor nu även Granitor Forest – med ett planterat träd för varje medarbetare i företagsgruppen, befintliga som framtida.