27 september 2022

Granitor Properties lanserar ett smartare hem

I samarbete med leverantören Srenity lanserar Granitor Properties smarta funktioner i ett antal pågående bostadsprojekt. Genom en app och en plattform hanteras all öppen teknik för den smarta fastigheten.

Ett smartare hem handlar om att du som bostadskund styr belysning och energiförbrukning via mobil, funktioner som du tidigare fått gå och justera manuellt. Med snabba trådlösa bredband, smarta sensorer, valbara funktioner och tjänster för till exempel resursdelning blir hemmalivet också mer flexibelt.

– När vi utvecklar framtidens hem är vår ambition att det ska finnas framtidssäkra tekniska lösningar som gör livet enklare, bekvämare och tryggare för våra bostadskunder. Vi ser också att detta koncept i förlängningen hjälper människor att leva mer hållbart, ekologiskt, ekonomiskt och socialt, säger Thomas Pålsson, ansvarig för verksamhetsutveckling och IT på Granitor Properties.

Genom en plattform erbjuder Srenity fastighetsägaren en heltäckande lösning med målgruppsanpassade appar för bostäder och en plattform som kan hantera all form av öppen teknik för den smarta fastigheten. Srenity tillhandahåller en plattform för så kallad digital IoT (Internet of Things) samt en användarvänlig app för bostadskunden.

Smarta hem-konceptet kommer att implementeras i projekten Brf Life i Lund, Brf Residenset och Brf Paradhusen i Bjärred. Avtalet omfattar även ett avtal mellan Srenity och föreningarna för fortsatt support.

– Vi är oerhört stolta över att Granitor väljer Srenity som partner för att förverkliga en ny digital boendeupplevelse. Framförallt för att Granitor visat sig vara en mycket kompetent beställare med en väldigt tydlig vision om vad den digitala upplevelsen i en fastighet innebär. Framtidens boende bygger på att man introducerar nya tekniska lösningar som sömlöst integreras i vardagen såsom el- och vattenförbrukning, styra det smarta hemmet, boka resurser och beställa tjänster. Vi ser mycket fram emot att få förverkliga framtidens boende tillsammans med Granitor, säger Max Sandberg, vd och medgrundare av Srenity.

 

Relaterade länkar
Vår film om det omsorgsfulla hemmet