18 februari 2022

Granitor Electro stärker sin ställning inom elteknik och security

Från och med 1 mars 2022 ingår det Vellingebaserade bolaget Elektro Team AB i Granitor Electro. Förvärvet innebär att Granitor Electro stärker sin position inom elteknik och säkerhet i Skåne. Bolaget omsätter drygt 35 miljoner och har 25 anställda.

-Elektro Team AB i Vellinge är ett välrenommerat företag som passar bra in i vår organisation och kultur. Tillsammans blir vi en stor aktör, lokalt i Skåne, som kommer kunna ta i princip alla slags uppdrag inom el, service och entreprenad, kompletterat med security, säger Mikael Vestlund, Vd Granitor Electro.

För Granitor är den interna företagskulturen en viktig del i affären, och något man från ledningens sida är mån om att främja för att på lång sikt få en gynnsam tillväxt. Därför ser man mycket positivt på det aktuella förvärvet.

-Vi arbetar långsiktigt, tidigare som Midroc, nu som Granitor. Vi är ett stort, familjeägt, företag, och är bestämda med att tillväxttakten inte får gå före vårt fokus på att bevara den fina företagskultur vi har byggt upp under många år, säger Thorbjörn Olsson, divisonschef Granitor Electro Syd.

För Jan-Henrik Jartelius ser positivt på att det är Granitor som förvärvat Elektro Team AB. Efter 40 år i branschen och två generationer, är det nu tid att ta nästa steg.

-Elektro Team AB har nått full potential i nuvarande form. Genom Granitors förvärv får vi helt andra möjligheter att växa samt hjälpa gamla och nya kunder på bästa sätt. Vi får en bra organisation att luta oss mot samt en stor och bred kunskapsbank som kommer att hjälpa oss att ta nästa steg. Nu ser vi fram mot ett fortsatt goda samarbeten internt och med våra kunder, säger Jan-Henrik Jartelius, Elektro Team AB.

För mer info:

Mikael Vestlund, Vd Granitor Electro: 070 180 11 70

Jan-Henrik Jartelius, Elektro Team: 070 979 52 70