23 maj 2022

Möt Granitor på H22 i Helsingborg

Granitor är stolt partner till H22 City Expo, där vi valt att koncentrera vår medverkan till Oceanhamnen och Sea U. Vår visningslägenhet i Oceanhamnen är öppen under hela mässan. Inom ramen för H22 Talks pratar vi om klimatneutralitet och den 9 juni arrangerar vi en konferens om utveckling av hållbara stadsdelar och stadskärnor.

– Att vara en del av H22 City Expo var ett självklart beslut för oss. Mässan visar morgondagens lösningar för ökad livskvalitet i en smartare och hållbar stad, vilket är precis vad vi arbetar med varje dag. Vi vill gärna visa upp konkreta lösningar för att inspirera fler att fortsätta utveckla våra städer i en mer hållbar riktning, säger Peter Syrén, vd på Granitor Properties.

Granitors konferens äger rum på Clarion Hotel & Congress Sea U och är indelad i tre pass: 1) Utveckling av hållbara stadsdelar och stadskärnor, 2) Social hållbarhet i stadsutveckling utifrån bibliotekens roll och 3) Klimatneutralt byggande i praktiken. Under dagen varvas korta inspel med framtidsspaningar, paneldebatter och reflektioner. På konferensen medverkar kommunala och regionala representanter, samhällsutvecklare från Granitor samt inbjudna forskare, arkitekter och experter inom samhällsbyggnad. 

– Vi ser fram emot att samla olika professioner och kompetenser på vår konferens. Personligen ser jag också fram emot att lyssna på våra inbjudna experter, bland andra Gert Wingårdh. Att ta sig tid att titta på samtiden och blicka framåt är både spännande och nödvändigt, säger Peter Syrén, vd på Granitor Properties. 

Granitors visningslägenhet ligger i Oceanhamnen och är inredd av Josephine Wirén Interiör och Jeanette Sevegran, JKAB Arkitekter. Lägenheten kommer att utrustas med smarta lösningar, anpassade efter både boende och hemarbete.

– Utifrån trygghet och välbefinnande har vi arbetat med att kombinera digitaliseringens möjligheter med en mycket flexibel planlösning. Lägenheten kommer att vara bemannad och öppen för både drop-in-besök och professionella studiebesök under hela mässtiden, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

Det kommer också att vara möjligt att boka in studiebesök på Granitors nya kontor, i det helt nybyggda World Trade Center, i Oceanhamnen.

Granitors medverkan på H22 Talks, på Recolab i Oceanhamnen, handlar om klimatneutralt byggande i praktiken. Vid två tillfällen, det ena på svenska och det andra på engelska, berättar Granitors medarbetare om de mest centrala principerna för klimatneutralt byggande och presenterar en användbar checklista.

Om Granitor Proprerties
Granitor Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar och förvaltar. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på cirka 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala. Läs mer här. 

Granitor Properties ingår i Granitor-koncernen som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2021 omsatte Granitor-koncernen cirka 9 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare. 

Mer om Granitors medverkan på H22 här

Kontakt Granitor Properties 
Peter Syrén, tel. 010-470 74 06 
Johan Svedström, tel. 010-470 73 81

Om H22 City Expo 
Den 30 maj – 3 juli, 2022, bjuder Helsingborgs stad in världen till att ta del av stadens hållbara och innovativa samhällslösningar under den internationella stadsmässan H22 City Expo. Med fokus på ett långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom bland annat cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi kan besökarna under mässan se, uppleva och utforska innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. H.K.H. Kronprinsessan Victoria är officiell beskyddare av H22 City Expo. Läs mer här.