11 februari 2022

Granitor Properties projekt Brf Soldiset bland topp 10 över Sveriges bästa bostadsprojekt 2021

Brf Soldiset i Landskrona, Borstahusen, har lyckats ta sig in på en hedrande sjunde plats på 10-i-topplistan över Sveriges bästa bostadsprojekt vid Prognoscentrets årliga mätning av nöjd kundindex, NKI, i nyproducerade bostäder.

– Detta är resultatet av ett bra samarbete mellan oss som fastighetsutvecklare, entreprenören och Landskrona stad där vi hela tiden har haft kunden i fokus. Vi har tillsammans haft projektets bästa i åtanke vilket i sin tur har bidragit till det fantastiska resultatet, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

Bostadsprojektet Brf Soldiset som Granitor Properties har utvecklat är ett kvarter med 19 välplanerade gatuhus. Många bostadskunder dras till det havsnära läget och uppskattar de höga fönsterna samt ett väl tilltaget glasparti mot husets lättskötta uteplats som ger gatuhusen ett levande ljusflöde.

FOJAB arkitekter har gestaltat bostäderna med en variation och småskalighet i åtanke. Inspirationen är hämtad från Borstahusens genuina bebyggelse. I området har Granitor Properties även utvecklat Strandhusen (13 äganderätter), Brf Solstrålen (19 bostadsrättslägenheter) och säljstartar nästa bostadsprojekt, Brf Strandsnäckan (ca 60 bostadsrätter), i mars 2022.

Branschmätningen, som undersöker bostadsköparnas nöjdhet med företaget, dess produkter/tjänster, genomförs av Prognoscentret och sker genom en enkätundersökning till samtliga som flyttat in i en nyproducerade bostad.

– 2021 är första året Granitor fullt ut mäter kundnöjdhet via branschens gemensamma NKI mätverktyg och vi är väldigt glada och stolta över att ett av våra projekt lyckats knipa en 7:e plats bland Sveriges alla bostadsprojekt. Kundnöjdhet drivs framförallt av pålitligt agerande, bostadens kvalitet och personalens service och projekt Brf Soldiset har överträffat kundernas förväntningar på ett fantastiskt sätt, säger Magnus Petersson, Kund- & Eftermarknadschef på Granitor Properties.Kontaktperson
Johan Svedström
Affärschef på Granitor Properties
johan.svedstrom@granitor.se, +46104707381 

Fakta
Entreprenör: Byggmästar´n i Skåne
Arkitekter: FOJAB

Relevanta länkar:
Prognoscentret.se
Våra bostäder, Granitor
Brf Strandsnäckan, Granitor


Fakta om Granitor Properties
Granitor Properties (tidigare Midroc Properties) utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar och förvaltar. Verksamheten startades för 25 år sedan och har idag ca 120 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor (2020). Projektportföljen omfattar 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet under förvaltning har ett marknadsvärde på ca 3,4 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Stor­stockholmsområdet och Uppsala. Inom Granitor Properties finns också varumärkena World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg samt bostadskonceptet Lyckos och självhämtningslager inom Sesam Self Storage. Läs mer på granitor.se/properties.