07 oktober 2022

Granitor välkomnar HiQ till nya WTC i Oceanhamnen i Helsingborg

HiQ är ett väletablerat företag på en tillväxtresa som passar väl in i World Trade Centers flexibla kontorskoncept. HiQ flyttar in i oktober på plan 11.

Fastigheten ligger i Oceanhamnen som är ett helt nytt område med både kontor, bostäder och butikslokaler. Hela området har stort hållbarhetsfokus och byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

- Vi har nyligen vuxit ur vårt kontor i Helsingborg, och när vi skulle välja nytt kontor var valet enkelt. Läget nära både vatten och centralt, är det absolut bästa i staden. Att det dessutom är ett helt nytt område som tagit form där flera andra företag i vår bransch, och kunder, har närvaro är ett stort plus. World Trade Center-konceptet gör det dessutom enkelt för oss att nyttja deras kontor på andra orter, vilket var avgörande för vårt val, säger Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ.

Patrik Nymehav, ansvarig för HiQs etablering i Helsingborg, & Åsa Melvanius, Head of Region South & VP på HiQ. Foto: Jonas Bilberg

- Vi är mycket glada för att HiQ har valt World Trade Center i Oceanhamnen med sitt attraktiva läge med panoramautsikt över Öresund. Hela områdets stora hållbarhetsfokus och fastighetens unika läge vid kajen, har skapat en rekryteringsmagnet för företag som sätter medarbetaren i centrum, säger Johan Svedström, affärschef på Granitor Properties.

I fastigheten driver Scandic Oceanhamnen både hotell, restaurang och konferensverksamhet. Som hyresgäst får man även tillgång till möblerade takterrasser för både samvaro, utearbete och rekreation, inklusive ett modernt gym, dusch- och omklädningsrum.

Under våren och sommaren har World Trade Center Helsingborg även välkomnat hyresgästerna Scandic Hotels, Melitta Nordic AB, Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå, Granitor Properties, Lyckos och WTC Business Center.

Kontaktpersoner

Johan Svedström, Affärschef Granitor Properties, johan.svedstrom@granitor.se.
Sandra Siljestedt, Presskontakt HiQ, Sandra.Siljestedt@hiq.se

Fakta om fastigheten World Trade Center Helsingborg i Oceanhamnen

Fastigheten har en total lokalyta på 10 500 kvm fördelat på 14 våningsplan. Kontorslokalernas storlek spänner över 150 - 1 200 kvm. På plan 5 ligger World Trade Centers Business Center som inrymmer både kontorshotell och coworking ytor. I källaren finns ett parkeringsgarage samt cykelparkering med möjlighet att utföra reparationer. Arkitekt är JUUL FROST Arkitekter. Fastigheten är miljöklassad enligt Miljöbyggnad guld. Mer om fastigheten

Fakta om HiQ

HiQ förenklar människors liv genom att använda teknik, design och kreativitet för att utveckla smarta lösningar, affärer och varumärken. De är övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet att göra världen bättre, mer hållbar, enklare, säkrare – och roligare. Från fyra personer år 1995 är HiQ idag ett konsultbolag i fyra länder med omkring 1 900 briljanta utvecklare, ingenjörer, kreatörer och strateger. Sedan 2020 ägs HiQ av Triton, basen är i Norden men deras lösningar finns över hela planeten. Mer om HiQ

Om World Trade Center

World Trade Center erbjuder ett helhetskoncept som gör det lätt att växa, både som företag och människa. Varje dag utvecklas mängder av målinriktade människor, deras affärer och företag på World Trade Center. Skälet till det är vår unika mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt. World Trade Center erbjuder allt från en postbox till coworking, kontorshotell och egna kontor.
World Trade Center drivs på licens från World Trade Centers Associations där Granitor Properties äger licensen för WTC I Malmö, Lund och Helsingborg. Mer om WTC