07 februari 2022

Granitor Properties förvärvar byggrätter av ICA Fastigheter. Bygger tre bostadsrättsföreningar på området Tornlyckan i Höganäs

I Höganäs bygger Granitor bostadsrätter som ger de boende goda möjligheter att träffas och umgås samtidigt som deras boende utformas för en sund boendemiljö, certifierade i enlighet med Svanen. Det innebär noggrant utvalda material med fokus på kvalitet och design samtidigt som de byggs med stor medvetenhet och omsorg om vår miljö. Marken har förvärvats av och utvecklats i samförstånd med ICA Fastigheter.

Den första etappen som byggs är Brf Vyn, ett 9 våningshus med 38 lägenheter fördelat på en högdel om 9 våningar och en lågdel om tre våningar. Projektet har nyligen byggstartats. Den andra etappen, Brf Terrassen består av 50 lägenheter med en stor generös takterrass på plan 5 med tillhörande gemensamhetslokal. Även den tredje och sista etappen kommer byggas som en bostadsrättsförening.

– Bostäderna i det nya området Tornlyckan Höganäs ligger i direkt i anslutning till friskvårdsstråket med gym, padelbanor, badhus och golfbana. Dessutom med promenadavstånd till stranden och en modern ICA-Kvantumbutik direkt runt hörnet. Här kommer det att vara enkelt att leva, säger Johan Svedström affärschef på Granitor Properties.

Det sista tillträdet av byggrätterna skedde den 1 februari 2022.

Läs mer: brf

Fakta om Granitor Properties

Granitor Properties (tidigare Midroc Properties) utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer vi utvecklar och förvaltar. Verksamheten startades för 25 år sedan och har idag ca 120 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor (2020). Projektportföljen omfattar 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet under förvaltning har ett marknadsvärde på ca 3,4 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Stor­stockholmsområdet och Uppsala. Inom Granitor Properties finns också varumärkena World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg samt bostadskonceptet Lyckos och självhämtningslager inom Sesam Self Storage. Läs mer på granitor.se/properties.