Nyheter och press

Senaste nytt

Här hittar du våra senaste nyheter inom Granitor Properties.

Nyheter

15 maj 2023

Granitor fortsätter växa med stärkt hållbarhetsfokus

Granitor fortsätter sin tillväxtresa och har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Bakom tillväxten finns ett fokus på ansvarsfulla affärer och Granitors vision att göra en positiv skillnad för individer, kunder och samhället i stort.

15 maj 2023

Nu fylls Parkskolan med liv – stort intresse för Ängelholms nya kvarter

Engagemanget för Granitor Properties storsatsning Brf Parkskolan i centrala Ängelholm, gick inte att ta miste på under lördagens säljstartevent. Trots tuffa tider är det många som vill bo i det unika kvarteret med hundraåriga anor.

10 maj 2023

Idag invigdes projekten Träpalatset och Konstnären i Östra Sala backe, en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar.

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, klippte bandet tillsammans med representanter från Granitor Properties och K2A Knaust & Andersson Fastigheter.

Fyrtornets nya hyresgäster Hanna Trygg och Johan Andersson från Kareli Search & Interim

28 april 2023

Kareli Search & Interim – ny hyresgäst i Fyrtornet

Hyllies nya kvarter Embassy of Sharing i Malmö fortsätter att väcka intresse. Nu står det klart att konsult- och rekryteringsbolaget Kareli Search & Interim AB flyttar in i kontorshuset Fyrtornet, som beräknas vara färdigt i slutet av 2023.

Visionsbild över Embassy of Sharing i Hyllie i Malmö

27 mars 2023

Granitor överlåter entreprenadverksamheten till Byggnadsfirman Otto Magnusson

Granitor Properties överlåter inkråmet i entreprenadbolaget Granitor Construction till Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Visionsbild över Embassy of Sharing

23 mars 2023

Byggstart för Drivbänken i Embassy of Sharing

Nu har bygget av Drivbänken, Granitor Properties andra hus i det unika stadsdelsprojektet Embassy of Sharing i Hyllie, inletts. Drivbänken kommer byggas i grönskande terrasser och ska bli kvarterets kreativa vardagsrum för både företag och allmänhet. – Huset kommer erbjuda något som andra fastigheter inte gör och bidra till en mer levande stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef på Granitor Properties.

23 februari 2023

Granitor fortsätter växa – starkt resultat för 2022

Granitor fortsätter sin tillväxtresa. Gruppen har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Även om marknaden för fastigheter är utmanande så byggstartades under våren Granitors flaggskepp, Embassy of Sharing. Granitor-gruppens omsättning steg med 18 procent till 10,6 miljarder och resultatet landade på 333 miljoner, en ökning med 3 procent.

30 januari 2023

Granitor satsar på trähus i nytt bostadskvarter i Växjö

Granitor Properties har vunnit en markanvisningstävling för att bygga ett nytt bostadskvarter i den växande stadsdelen Bäckaslöv i Växjö. Tillsammans med samarbetspartnern Arkitektbolaget är visionen att skapa hållbara bostäder med fokus på människors behov av livskvalitet och god hälsa.

07 oktober 2022

Granitor välkomnar Techkonsultbolaget HiQ till nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg

HiQ är ett väletablerat företag på en tillväxtresa som passar väl in i World Trade Centers flexibla kontorskoncept. Fastigheten ligger i Oceanhamnen som är ett helt nytt område med både kontor, bostäder och butikslokaler.

27 september 2022

Granitor Properties lanserar ett smartare hem

I samarbete med leverantören Srenity lanserar Granitor Properties smarta funktioner i ett antal pågående bostadsprojekt. Genom en app och en plattform hanteras all öppen teknik för den smarta fastigheten.

Här hittar du våra presskontakter inom Granitor Properties