Nyheter och press

Senaste nytt

Här hittar du våra senaste nyheter inom Granitor Properties.

Nyheter

07 mars 2024

Siemens flyttar sitt Malmökontor till Drivbänken i Embassy of Sharing

Siemens är den senaste i raden av nya hyresgäster som flyttar in i Drivbänken, det andra kontorsprojektet i det hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Hyllie, Malmö. Inflyttning sker sommaren 2025.

18 januari 2024

Granitor Properties hyr ut till Clas Ohlson i centrala Lund

Granitor Properties hyr ut lokaler på 750 kvadratmeter på Stora Södergatan 4 till Clas Ohlson och nytt liv tillförs Lunds centrum. Preliminär öppning sker i mitten av maj 2024.

08 december 2023

itm8 - ny hyresgäst till Drivbänken i Embassy of Sharing, Malmö

itm8 tidigare AddPro - blir ny hyresgäst i Drivbänken i det nya hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Malmö, som utvecklas av Granitor Properties. Det danska bolaget itm8 kommunicerade nyligen att de samlar 13 företag i en stor fusion av nordiska IT bolag. AddPro som är itm8’s största bolag i Sverige kommer ingå i fusionen och flyttar också sitt kontor till Drivbänken.

15 maj 2023

Granitor fortsätter växa med stärkt hållbarhetsfokus

Granitor fortsätter sin tillväxtresa och har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Bakom tillväxten finns ett fokus på ansvarsfulla affärer och Granitors vision att göra en positiv skillnad för individer, kunder och samhället i stort.

15 maj 2023

Nu fylls Parkskolan med liv – stort intresse för Ängelholms nya kvarter

Engagemanget för Granitor Properties storsatsning Brf Parkskolan i centrala Ängelholm, gick inte att ta miste på under lördagens säljstartevent. Trots tuffa tider är det många som vill bo i det unika kvarteret med hundraåriga anor.

10 maj 2023

Idag invigdes projekten Träpalatset och Konstnären i Östra Sala backe, en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar.

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, klippte bandet tillsammans med representanter från Granitor Properties och K2A Knaust & Andersson Fastigheter.

Fyrtornets nya hyresgäster Hanna Trygg och Johan Andersson från Kareli Search & Interim

28 april 2023

Kareli Search & Interim – ny hyresgäst i Fyrtornet

Hyllies nya kvarter Embassy of Sharing i Malmö fortsätter att väcka intresse. Nu står det klart att konsult- och rekryteringsbolaget Kareli Search & Interim AB flyttar in i kontorshuset Fyrtornet, som beräknas vara färdigt i slutet av 2023.

Visionsbild över Embassy of Sharing i Hyllie i Malmö

27 mars 2023

Granitor överlåter entreprenadverksamheten till Byggnadsfirman Otto Magnusson

Granitor Properties överlåter inkråmet i entreprenadbolaget Granitor Construction till Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Visionsbild över Embassy of Sharing

23 mars 2023

Byggstart för Drivbänken i Embassy of Sharing

Nu har bygget av Drivbänken, Granitor Properties andra hus i det unika stadsdelsprojektet Embassy of Sharing i Hyllie, inletts. Drivbänken kommer byggas i grönskande terrasser och ska bli kvarterets kreativa vardagsrum för både företag och allmänhet. – Huset kommer erbjuda något som andra fastigheter inte gör och bidra till en mer levande stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef på Granitor Properties.

23 februari 2023

Granitor fortsätter växa – starkt resultat för 2022

Granitor fortsätter sin tillväxtresa. Gruppen har vuxit både organiskt och via förvärv under 2022, framför allt inom området elteknik. Även om marknaden för fastigheter är utmanande så byggstartades under våren Granitors flaggskepp, Embassy of Sharing. Granitor-gruppens omsättning steg med 18 procent till 10,6 miljarder och resultatet landade på 333 miljoner, en ökning med 3 procent.

Här hittar du våra presskontakter inom Granitor Properties