Bostäder som sticker ut från mängden

Granitor Properties finns i de lägen människor söker sig till och utvecklar boenden av olika slag. Alltid med väl genomtänkt design och funktion.

{{image.Content}}

{{ index + 1 }}/{{ totalImages }}

{{ model.Text.Heading }}

{{ model.Text.Ingress }}
{{ model.Text.Content }}
{{ model.Quote.QuotePropertyName }}
{{ model.Quote.QuoteCity }}

Bjärred

Brf Residenset

Med Brf Residenset har vi utvecklat 38 premium bostadsrätter, allt från tvåor på 51 kvm till fyror på 104 kvm. Med andra ord: en lagom mix för att skapa valmöjligheter och en trevlig blandning av grannar. Oavsett hur stor din bostad är, kan du vara säker på att få en väldisponerad och lättmöblerad planlösning som gör att du trivs och känner att det finns gott om plats. Många av fönstren är extra stora, ofta hela vägen ner till golvet, för att fånga dagsljuset.

Bjärred

Paradhusen

Vid Bjerreds torg har vi byggt Paradhusen, stadsradhus i tre våningar. Mot väst finns en privat liten uteplats i gatuplan, franska balkonger på andra våningen och takterrass på tredje våningen. På baksidan har varje hus sin egen trevliga trädgårdstäppa. Dessutom finns en gemensam lekyta på en lummig grönyta. I nära anslutning till tomten finns också parkeringen.

Ängelholm

Brf Solgården

Söder om Ängelholms IP, mellan Kullavägen och Helsingborgsvägen växer den nya centrala stadsdelen Fridhem fram. Här utvecklade vi, tillsammans med Ängelholms kommun och Jais arkitekter hörnan längst Kullavägen och Trapetsvägen. Brf Solgårdens fina arkitektur med olika ljusa tegelkulörer samt mönstermurning kommer att skapa fin dynamik till kvarteret och blir en flott entré in till området.

Uppsala

Träpalatset och Konstnären

Attraktiva och klimatsmarta hyresbostäder och lokaler i Östra Sala backe med en genomtänkt arkitektur med fokus på människan och miljön. En massiv trästomme har använts i så stor utsträckning som möjligt. Uppvärmningen sker genom bergvärme spetsad med fjärrvärme vilket säkerställer en låg energiförbrukning och på taken finns solceller som förser fastigheterna med egenproducerad och förnybar el. Projekten är preliminärcertifierade enligt miljöbyggnad Silver och uppnår nivå Guld för energianvändning.

Helsingborg

Brf Oceanpiren

Oceanpiren är en del av Oceanhamnen, ett nytt spännande bostadsområde mitt i Helsingborg. På bästa läge, längst ut på piren, utvecklade vi 69 bostadsrätter om 1-4 RoK – Brf Oceanpiren. Här bor du på första parkett vid havet, i hjärtat av stadsdelen, i ljusa, välplanerade bostadsrätter som är byggda för en hållbar livsstil. Samtidigt om vi uppförde Brf Oceanpiren byggde vi fyra radhus i townhouse-stil. Vi kallar dem Oceanvillorna. De har både hållbarhetstänket och den magnifika havsutsikten gemensamt med Brf Oceanpiren.

Malmö

Brf Aero

En kvarts cykeltur från centrala Malmö ligger det bästa av alla världar. Brf Aero blev den sista delen i Bulltofta Friluftsstad med en luftig och smart planlösning där de översta våningarna bjuder på en sällsynt fin utsikt. Omgivningarna är gröna och fulla av syre, och närheten till allt du behöver ger vardagen flyt.

Landskrona

Brf Lägerplatsen

Brf Lägerplatsen ligger precis där Strandvägen möter Citadellvägen och Exercisfältet möter Granet. Tomten är en oregelbunden fyrhörning med basen mot solnedgången. Platsens namn vittnar om Landskronas militärhistoria, men sedan kavalleriet lämnade staden 1926 har tomten stått oanvänd. Nu börjar ett nytt kapitel.

Stockholm, Lidingö

Brf Lyckoterrassen

Här i Breviks villastad på Lidingö har vi utvecklat exklusiva och generösa parvillor som smälter in väl och bevarar den ursprungliga karaktären i området. Den sluttande tomten fungerar som en amfiteater där den strålande utsikten står på scen och såväl uteplatserna som balkongerna badar i eftermiddags- och kvällssol.

Malmö

West

I hörnet av Västra och Lilla Varvsgatan, granne med Turning Torso, har vi utvecklat 73 bostadsrätter. En levande och kreativ mix av ettor, tvåor, treor, fyror, femma, stadsradhus och takvåningar med terrasser. I gatuplan finns trevliga lokaler på bästa läge i Västra Hamnen.

Malmö

Vingen

Vi har byggt 69 bostadsrätter längs Elsa Anderssons gata i Bulltofta Friluftsstad. Det är en mix av tvåor, men också treor och ett par ettor. Från de minsta bostäderna på 49 kvm till de största på 85 kvm maximerar planlösningarna känslan av rymd, ljus och luft. Brf Vingen har också egna uteplatser eller balkong i söder eller väster.

Kävlinge

Stationstorget

Brf Stationstorget består av 64 lägenheter. En mönstermurad tegelfasad som skiftar i rött, grått och svart, generösa glaspartier och effektfulla inslag av galvaniserad plåt. Arkitekturen kombinerar variation och småskalighet med en tuffare industriell känsla.

Landskrona

Strandhusen, Solstrålen, Soldiset

På bästa läge i Borstahusen, alldeles intill havet, har vi utvecklat Strandhusen (13 äganderätter), Brf Solstrålen (19 bostadsrättslägenheter) och Brf Soldiset (19 gatuhus). Våra bostäder har en variation, småskalighet och omsorgsfull gestaltning. Inspirationen är hämtad från Borstahusens genuina bebyggelse. Brf Soldiset är nummer 7 över Sveriges bästa bostadsprojekt 2021. Källa, Prognoscentrets årliga NKI undersökning i branschen, Sverige.

Översiktsbild med Ven i horisonten
Strandvillorna
Solstrålen
Soldiset

Malmö

Startfältet

I Brf Startfältet kombineras det vackra med det praktiska. Bostäderna håller hög standard och kvalitet med generösa balkonger, uteplatser och en grönskande innergård. Flera separata entréer ut mot gatan och entrébalkonger in mot gården.Tegel i olika nyanser skapar en fin kontrast.

Trelleborg

Stadsparkhusen

Klassiska tegelfasader, indragna balkonger och eleganta fönsterpartier. De prisbelönta Stadsparkhusen pryder sin plats på Nygatan i Trelleborg. Alla bostäder är ljusa och luftiga med hög standard och väl genomtänkta materialval.

Malmö

Skogsstigen 1-3

I Bulltofta Friluftsstad står Skogsstigen 1-3 klara sedan 2019. Samtliga hus innehåller 39 lägenheter vardera. Tre bostadsrättsföreningar som står alldeles intill kanten av den härliga parken. Alla lägenheter håller hög standard med omsorg om detaljer och genomtänkta planlösningar samt hög energieffektivitet och säkerhet med skyddsdörrar i skyddsklass 2.

Malmö

Skogsdungen

Vi har låtit uppföra 86 välplanerade bostäder i natursköna Bulltofta Friluftsstad. Samtliga lägenheter har hög energieffektivitet och säkerhet som t ex via lågenergifönster och entrédörrar i skyddsklass 2 samt balanserad till-och frånluft med värmeåtervinning.

Eslöv

Lagerhuset

Lagerhuset i Eslöv omvandlades från historiskt lagerhus för spannmål till en modern bostadsrättsförening. Lagerhusets exteriör formgavs ursprungligen av Gunnar Asplund, en av modernismens stora arkitekter. Huset stod färdigt 1918 som ett av nio lagerhus efter första världskriget.

Helsingborg

Metropol

Projektet består av både bostäder, kontorslokaler och butikslokaler. Metropol ingick i H+ Oceanpiren, Helsingborgs då största stadsutvecklingsprojekt och ligger i Helsingborgs södra stadsdel.

Landskrona

Västerpark

I samarbete med HSB Landskrona utvecklade vi ett nytt bostadskoncept. En kombination av vårdboende och bostadsrätter. Byggnaden är tolv våningar högt och därmed det högsta bostadshuset i Landskrona.

Lomma

Lomma Centrum

Vi har utvecklat och uppfört en ny centrumbebyggelse i Lomma. Projektet omfattade ca 83 bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter, en dagligvarubutik, butikslokaler och ett parkeringsgarage.

Malmö

Hyllie Townhouse

Hyllie Townhouse består av 16 unika stadsradhus fördelade på två etage och är en del av kvarteret Saga med totalt 141 lägenheter. Inredning och utrustning har valts för att värna om miljön med tryggheten i fokus.

Malmö

Kvarter Saga

Projektet omfattar totalt 141 lägenheter i fyra huskroppar. Två av husen har utformats som loftgångshus i 4-5 våningar samt källare. Ett hus är i 6 våningar och det fjärde huset består av 16 stadsradhus, Hyllie Townhouse.

Malmö

Sjöjungfrun

Vi har låtit uppföra 187 hyreslägenheter och 6 lokaler i två huskroppar med ett gemensamt parkeringsgarage. Projektet ligger i Västra hamnen granne med World Trade Center och Park Inn by Radisson.

Stockholm

Hannebergsparken

Hannebergsparken i Solna rymmer 23 bostäder varav två är suterränglägenheter i bottenvåningen och två är vindsvåningar med takterrass. Samtliga lägenheter har antingen uteplats, balkong eller takterrass.

Växjö

Ekologen

2018 färdigställdes Ekologen. Ekologen ligger intill sjön Trummen och har ett mycket strategiskt läge mellan centrum och universitetet. Fasaden består av svart tegel på plan ett och cederpanel från våning två och uppåt.

Växjö

Limnologen

Vi har utvecklat 134 bostadsrätter intill sjön Trummen i Växjö. De har byggts med massiv trästomme i åtta plan och var 2009 Sveriges högsta nybyggda bostäder i trä. Projektet har erhållit utmärkelsen "Stora samhällsbyggarpriset", "Utmärkt modernt träbyggande" av Nationella träbyggnadsstrategin och Träbyggnadskansliet.

{{image.Content}}

{{ index + 1 }}/{{ totalImages }}

{{ model.Text.Heading }}

{{ model.Text.Ingress }}
{{ model.Text.Content }}
{{ model.Quote.QuotePropertyName }}
{{ model.Quote.QuoteCity }}