Tove Zehil

Det är en oas. Här får jag lugn.

Intervju med Tove Zehil, sjuksköterska. Bor med make och sju månader gammal dotter i Bulltofta Friluftsstad, Husie i Malmö.

Att få barn förändrar väldigt mycket, på många sätt. Det inser alla som står inför att bli föräldrar eller precis har blivit det. Så var det också för Tove och maken Christopher, som i väntans tider insåg att grönska och nybyggt var viktigare än att bo centralt. Via en annons fick de upp ögonen för ett område de inte hade hört talas om så mycket tidigare. Väl på plats såg de möjligheterna.

Varför lämnade ni centrala Malmö?
-Först hade vi funderingar på att skaffa större i centrala Malmö, men vi bytte spår. Av flera skäl, men framför allt för att vi tänkte att kunde vara bra att bo lite utanför stan när vi skulle få barn. Och för oss är det inte så mycket prestige i hur och var man bor, vi är mer måna om att hemmet är en kärnpunkt, en plats där man återhämtar sig, en oas. När vi förstod att vi kunde bli grannar med Malmös största park, och hur skönt det skulle vara med tanke på vår dotter, då började vi fundera på vilka andra möjligheter ett boende i Bulltofta Friluftsstad skulle ge.

Och vad kom ni fram till?
-En hel del. Att nybyggt skulle innebära att vi kunde slippa renoveringar och den tid och kraft det kan ta i anspråk. Att vi skulle kunna köpa större lägenhet än om vi siktade på något nybyggt i stan. Att vi med ett extra rum skulle kunna få fler av våra vänner att stanna kvar och sova över när de hälsar på. Vi har en massa vänner från hela Sverige, så det skulle bli ett lyft.

När flyttade ni in och hur trivs ni?
-Vi flyttade in i januari och vi trivs jättebra. Det är faktiskt mycket lättare än jag först trodde att bo utanför stan. Vi har bil och det finns bra bussförbindelser. Det mesta är positivt och här finns en förskola nära för vår dotter och här bor en hel del människor i vår egen ålder, och som är i samma fas i livet som vi. Och att ha det där extra rummet, det är så mycket värt. Det blir ju ett barnrum framöver, men nu ger det oss möjligheter att ha vänner och familj hos oss.

På vilket sätt kommer du att kunna utvecklas i ditt nya boende? Vad kan du göra nu som du inte kunde göra tidigare?
-Det blir nog lättare att hitta lugn och ro här än när jag bodde centralt. Jag kommer bort från hetsen i stan, behöver inte stressa. Och parken lugnar. Det här är en oas.