"Jag inspireras av produktionen, att skapa något och se det växa fram"

Christian Ahlkrona är utbildad byggnadsingenjör från Helsingborg och jobbar som projektchef på Granitor Properties med sina drömprojekt i hemstaden.

Bakgrund
Utbildad byggnadsingenjör från Linnéuniversitetet i Växjö. Har tidigare arbetat som projektledare på ett företag i Helsingborg som jobbade med liknande projekt, då jobbade han som extern konsult. Idag jobbar Christian som projektchef för fastighetsutvecklingen av World Trade Center Oceanhamnen i Helsingborg. 

Vad gör en projektchef?
— En projektchef håller ihop projektet, driver projekteringen och genomförande från det att vi börjar med de första skisserna till genomförande av projektet. 

Vad jobbar du främst med för projekt?
​— Jag jobbar förnärvarande mest med utvecklingen av World Trade Center Oceanhamnen, en hotell- och kontorsfastighet med Scandic som hotelloperatör. Fastigheten ligger längst ut på Oceanpiren vid havet på ett helt nytt område i Helsingborg som kallas Oceanhamnen. Parallellt jobbar jag även med en del bostadsprojekt både i Landskrona och Ängelholm som är i olika skeden. Under 2020 avslutade jag även ett större bostadsprojekt på ca 155 premium bostäder i ett nytt bostadsområde i Helsingborg som heter Sea U. 

Hur hamnade du på Granitor?
— Jag kände till Granitor för att jag haft en del bekanta som jobbat här. Jag hade hört mycket bra om företaget, och när tjänsten som projektchef dök upp kunde jag inte motstå att söka den. Dels var det ett projekt som lockade mig väldigt mycket, men det var även på grund av att jag hört mycket gott om arbetsmiljön och kollegorna som jag sökte mig till Granitor. 

Kulturen på Granitor, hur beskriver du den i det dagliga arbetet?
— Det jag tycker kännetecknar Granitor-kulturen är att det är väldigt högt i tak. Vi har en bra stämning på kontoret där alla är positiva och ställer upp för varandra. Det finns alltid någon att fråga och prata om jobbet med, samtidigt som vi har mycket roligt ihop. Jag har inte känt det tungt att gå till jobbet en enda måndagmorgon, det är alltid roligt att komma till jobbet. 

Vad inspireras du av?
— Jag inspireras av produktionen, att skapa något och se det växa fram. Oavsett om det är ett stort bostadshus eller något mindre projekt. Det är en häftig känsla att tillsammans vara med och projektera fram alla ritningar, som sen används för att produceras en färdig byggnad som ska stå i hundra år. 

Vad är ditt drömprojekt? 
— Bostadsprojektet Sea U var verkligen ett drömprojekt att få genomföra, framför allt i min egen hemstad. Jag är ju helsingborgare och då är det extra roligt att få möjligheten tillsammans med Granitor att genomföra stora projekt i centrala Helsingborg. Samtidigt som jag nu arbetar med nästa stora projekt World Trade Center Oceanhamnen som också bidrar positivt till stadsutvecklingen. 


Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här

"Vi vill gärna kroka arm med våra hyresgäster"

Intervju med Malin Kylefors, verksamhetsområdeschef förvaltning på Granitor Properties.

Läs nästa intervju