Nära city, sjön och naturen

De senaste åren har Välle Broar förvandlats fullkomligt. Med Brf Biologen 1 blir området komplett och hela staden sammanknuten. Visste du att Växjö är en föregångare i hållbart byggande? Välle Broar är Sveriges i särklass största satsning på träbyggnation och följs med intresse av forskare, stadsplanerare, arkitekter och byggare.

Nära till allt

Även allmänheten har fått upp ögonen för det lugna och trivsamma området. Naturligtvis lockar Trummen, men här finns annat som ger flyt åt vardagen. Matbutiker med generösa öppettider. Burgare och asiatiskt kök de gånger du vill ha något snabbt. Valmöjligheterna är många.

Enkelt att leva aktivt

Här finns mycket att hitta på. Träningscenter och tennisbanorna som omväxling till turerna längs sjön. Sandstrand för lata sommardagar och modiga vinterbad. Apotek, vårdcentral, tandläkare, förskola, grundskola och efter tre minuters promenad – universitetet. Samtidigt är det bara två kilometer till city, och ännu kortare väg till naturreservatet, skogarna och vidderna.

Granne med Geometriparken

Två, tre steg från tomtgränsen breder hela Geometriparken ut sig. Här kan stora som små spralla av sig, sparka boll och ha barnsligt kul. Förutom en rolig lekplats, en liten skatepark, mysiga sittplatser, finns det flera gräsmattor som passar perfekt för picknick eller matcher. I anslutning till parken ligger även en sandstrand och en nybyggd förskola.

I närområdet

Service

Matbutiker, enklare restauranger, apotek, vårdcentral och tandläkare ligger inom gångavstånd.

Gång- och cykelvägar

Du trampar upp till stationen på knappt tio minuter. Eller vad sägs om en promenad eller cykeltur längs sjön?

Grönområden

Granne ligger den grönskande Geometriparken och på åtta minuter är du framme vid Bokhultets naturreservat.

Fritidsanläggningar

Träningscenter och tennishall ligger endast ett par minuter till fots från kvarteret Biologen.