Intresse­anmälan

För tillfället är byggandet av den sista etappen, Brf Biologen 1 pausad. Är du intresserad av att bo här? Lämna gärna en intresseanmälan så kommer vi att kontakta dig när vi återupptar byggandet.

Ett av Växjös bästa lägen - nära natur och city

Luften, vidden, kluckandet, årstidernas skiftningar. Att bo nära vatten är magiskt. Ständigt något att vila ögonen på. Alltid en uppmuntran till morgonpromenader med hunden eller löpturer efter jobbet. Annars kan du ta det lugnt i Växjös nyaste park. Inom gångavstånd finns matbutik, hämtmat och annan service som täcker dina främsta behov. Önskar du mer av nytta och nöje, tar du dig snabbt in till city.

{{ model.Heading }}

{{image.Content}}

{{ index + 1 }}/{{ totalImages }}

{{ model.Text.Heading }}

{{ model.Text.Ingress }}
{{ model.Text.Content }}
{{ model.Quote.QuotePropertyName }}
{{ model.Quote.QuoteCity }}

{{image.Content}}

{{ index + 1 }}/{{ totalImages }}

{{ model.Text.Heading }}

{{ model.Text.Ingress }}
{{ model.Text.Content }}
{{ model.Quote.QuotePropertyName }}
{{ model.Quote.QuoteCity }}

Premiumdetaljer

Planlösningar med öppna siktlinjer och massor med dagsljus. Extra takhöjd på 2,60 meter som exponentiellt ökar känslan av rymd och luft. Väldisponerade ytor till förmån för generösa sociala rum. Smakfull kvalitetsinredning från golv till tak. Oavsett storlek på din bostad snålas det inte med sådant som förhöjer premiumupplevelsen.

Härlig mix av bostäder

Brf Biologen 1 erbjuder olika typer av bostäder. Fokus är genomgående treor med dubbla balkonglägen. Här finns också studios på 23 kvm för dig som pluggar eller vill ha rötterna kvar medan du njuter av värme på andra breddgrader under vintertid. De härliga tvåplansbostäderna från 72 kvm passar många som gillar känslan av att hålla det privata för sig. Dessutom finns ett par rejält stora bostäder på hela 149 kvm där allt är gjort för att sätta guldkant på tillvaron.

Dygnets alla soltimmar

Huset trappar upp mot Trummen för att maximera inte bara utsikten över sjön utan även balkongernas och terrassernas ytor. Tack vare att de flesta bostäder har dubbla balkonger och ibland även stora terrasser skapas utemöjligheter i de bästa väderstrecken. Terrasserna är trallbelagda – ombonat och underbart skönt för bara fötter.

En gård med extra allt

Unik arkitektur kräver utemiljö utöver det vanliga. Kvarteret Biologens gård vetter mot sjön. En ljuvligt prunkande oas med växthus, grillplats och poolhus, där du kan bada, basta eller bjuda vännerna på fest.

Vardagslyx

I Brf Biologen 1 finns en gemensam pool med tillhörande poolhus. Perfekt för varma dagar när du inte vill stressa iväg till stranden utan bara ha det gott på hemmaplan. Kalla dagar får du istället upp värmen i bastun. Med utsikt över parken och sjön är det lätt att drömma sig bort.

Fler skäl att flytta hit

Utelivet hemma

Alla bostäder har antingen uteplats, balkong eller terrass – och ofta dubbelt upp eller mer för att verkligen maximera möjligheterna att njuta av solen.

Garage

Bilen parkerar du i källargaraget som smidigt nås via hissen.

Vardagslyx

Som boende har du tillgång till växthus, gästrum, festlokal, pool, soldäck och bastu.

Vackra vyer

Njut av en fantastisk sjöutsikt som lyfter själen varje dag.

Nära city, sjön och naturen

De senaste åren har Välle Broar förvandlats fullkomligt. Med Brf Biologen 1 blir området komplett och hela staden sammanknuten. Visste du att Växjö är en föregångare i hållbart byggande? Välle Broar är Sveriges i särklass största satsning på träbyggnation och följs med intresse av forskare, stadsplanerare, arkitekter och byggare.

Nära till allt

Även allmänheten har fått upp ögonen för det lugna och trivsamma området. Naturligtvis lockar Trummen, men här finns annat som ger flyt åt vardagen. Matbutiker med generösa öppettider. Burgare och asiatiskt kök de gånger du vill ha något snabbt. Valmöjligheterna är många.

Enkelt att leva aktivt

Här finns mycket att hitta på. Träningscenter och tennisbanorna som omväxling till turerna längs sjön. Sandstrand för lata sommardagar och modiga vinterbad. Apotek, vårdcentral, tandläkare, förskola, grundskola och efter tre minuters promenad – universitetet. Samtidigt är det bara två kilometer till city, och ännu kortare väg till naturreservatet, skogarna och vidderna.

Granne med Geometriparken

Två, tre steg från tomtgränsen breder hela Geometriparken ut sig. Här kan stora som små spralla av sig, sparka boll och ha barnsligt kul. Förutom en rolig lekplats, en liten skatepark, mysiga sittplatser, finns det flera gräsmattor som passar perfekt för picknick eller matcher. I anslutning till parken ligger även en sandstrand och en nybyggd förskola.

I närområdet

Service

Matbutiker, enklare restauranger, apotek, vårdcentral och tandläkare ligger inom gångavstånd.

Gång- och cykelvägar

Du trampar upp till stationen på knappt tio minuter. Eller vad sägs om en promenad eller cykeltur längs sjön?

Grönområden

Granne ligger den grönskande Geometriparken och på åtta minuter är du framme vid Bokhultets naturreservat.

Fritidsanläggningar

Träningscenter och tennishall ligger endast ett par minuter till fots från kvarteret Biologen.

Vad finns i närheten?

Välj färdsätt:

Val med omsorg

Hem med karaktär där funktion och design går hand i hand är Granitors signum. Därför kan du vara säker på att kvaliteten är genomgående god och grundstandarden hög. Omsorg har lagts på inredning, material och kulörer som inte bara är praktiska och estetiska utan som också håller år efter år. Du har dess utom möjlighet att välja det där lilla extra som gör ditt hem ännu mer personligt.

Exteriör bild över Granitor Properties bostäder Brf Biologen 1 i Växjö
Exteriör bild över Granitor Properties bostäder Brf Biologen 1 i Växjö

Välutrustade kök

Noga utvalt

Infällda spotlights i taket ger god arbetsbelysning och bra allmänljus. Underskåpen går i toner som återfinns i trä. I vissa lägenheter har de ljusare överskåpen ersatts med fönster som har sjöutsikt.

Lucka:

Målade luckor från Vedum i serien Maja. Överskåp har vita luckor och underskåp samt högskåp är lerfärgade (sandbeige)

Bänkskiva och stänkskydd:

Laminat, Vedum

Golv:

Parkett Ask Skagen, 3-stav, vit mattlackad, Kährs

Maskiner:

Integrerade i köksinredning, Electrolux

Blandare:

Serie MMIX, Mora

Övrigt:

Spotlights i tak samt fönsterbänkar i grå polerad natursten.

Interiör bild över Granitor Properties bostäder Brf Biologen 1 i Växjö
Interiör bild över Granitor Properties bostäder Brf Biologen 1 i Växjö

Stilrena badrum

Noga utvalt

Det helkaklade badrummets färger följer en palett av vitt och grått. Det fräscha intrycket understryks av duschväggens glas och en fantastisk takdusch.

Kommod:

Två lådor, varmgrå lucka med svart handtag, Vedum.

Klinker och kakel:

Granitkeramik. Storm rect Light grey, 60 x 30 cm. Storm ark Light grey, 15 x 15 cm i dusch

Blandare:

Serie MMIX, Mora

Handdukstork:

Pax Blues-i, 55 x 71 cm

Duschvägg:

NR Dawson, klarglas med blank profil, 90 x 90 cm

Vitvaror:

Electrolux

Övrigt:

Komfortgolvvärme och spotlights i tak

Yngre par tittar in genom ett skyltfönster

Att köpa bostadsrätt

Det är tryggt att köpa bostadsrätt genom Granitor. Att köpa en ny bostad är för de flesta en mycket stor investering som ger upphov till många frågor att tänka igenom och ta ställning till. För att du ska känna trygghet i köpprocessen, vägleder vi dig hela vägen fram.

Vad är en bostadsrätt?

Att köpa en bostadsrätt innebär att du blir medlem i en bostadsrättsförening. Tillsammans äger du och övriga medlemmar fastighetens bostäder och gemensamma anläggningar. Genom föreningens tillsatta styrelse kan ni vara med och påverka boendemiljön. Varje medlem betalar en månadsavgift som är beslutad av styrelsen. Månadsavgiften täcker föreningens kostnader och underhåll. Det finns både lägenheter och radhus med ägandeformen bostadsrätt.

Boende för livet och framtiden

Självklart hållbart är Granitors motto. Det är så vi tänker och arbetar för att du ska kunna leva lite grönare. Brf Biologen 1 är ett av de allra bästa exemplen. Uppfört med träbyggnadsteknik och med stora inslag av trä i fasaderna är husen hållbara och energisnåla. Trä i sig är ett förnybart och miljövänligt material som binder koldioxid, vilket gör det extra klimatsmart. Vi har också valt sedumtak eftersom det fördröjer dagvattenavrinning, är bra för bin, humlor och fjärilar – och dessutom är vackra.

Fakta

Kommande

Bostadstyp
Lägenhet
Boendeform
Bostadsrätt
Antal rum
1 - 5
Boarea
39 -149 kvm
Antal bostäder
33
Våningar
6
Säljstart
Ej fastställt
Inflyttning
Ej fastställt