Stadsutveckling för en bättre framtid - En Q&A med Peter Syrén

När Midroc Properties blir Granitor Properties vill man se starkare communityn, mer inspirerande stadsdelar och samverkan för hållbara samhällen. Men det är inget nytt för den Skånebaserade fastighetsutvecklaren. Vd Peter Syrén berättar om ett arbete som pågått länge – och hoppas på ett paradigmskifte i pandemins spår.

Peter Syrén är vd på Midroc Properties sedan 2018. I och med att företaget byter namn till Granitor Properties går han in som delägare, tillsammans med före detta vd, Magnus Skiöld. Men vad betyder det för kunder och samarbetspartners? Påverkar namnbytet erbjudandet? Och hur ser han på det som var och det som ska komma? Vi fick en pratstund med en förväntansfull tvåbarnspappa bosatt i Eslöv, som mest av allt längtar till de norska fjällen.

När du ser tillbaka på 2021, vad är dina starkaste minnen?

– Det är förstås många olika delar men framför allt att det trots pandemin har gått så otroligt bra för oss. Vi var ju alla ganska oroliga när det drog igång. Alla skulle jobba på distans, hela världen stängde ner och man undrade hur det skulle gå. Så man kommer alltid att minnas pandemin, restriktionerna, begränsningarna, hur man satt i digitala möten, trött i ögonen och huvudet, och ovissheten. Men ser man till vår verksamhet har det gått otroligt bra. 2021 blev ett rekordår i antal lägenheter och projekt i produktion.

Vad tror du att det beror på att det fungerat så bra för er?

– Jag hoppas och tror att det kanske har sin grund i vår kultur där alla har stort eget ansvar och en hög grad av självstyrande. Så även i krissituation tar man sitt ansvar och ser till att det funkar. Alla har kämpat på – och i kriser visar det sig vilket fundament man står på. Och då menar jag inte husens fundament, haha. För alla företag innebar det utmaningar, förändring och kanske även slitningar men det är klart lättare att få det att fungera med en stark kultur.

– Nu har vi precis haft en konferens där alla våra medarbetare var med, och det var fantastiskt roligt att få ses och fira tillsammans. När man då ser tillbaka på ett år där vi verkligen levererade så är det såklart det starkaste minnet: krisen och att det samtidigt gått så bra.

Vad ser du mest fram emot 2022?

– Det som kan vara intressant och spännande att få vara en del av är alla de här beteendeförändringarna som har skett under pandemin - vilken påverkan får de? Då tänker jag både privat och i jobbet. Man kan se fram emot att en kris ibland skapar förutsättningar för förändringar. Mitt i krisen är det jobbigt men sedan får man kraft och engagemang från det vi klarat av och kan se fram emot det nya.

Passar det organisationen med förändringar?

– Absolut, det gör det. Vi gillar ju att ta till oss nya samarbeten och hitta nya affärer och möjligheter, så att kunna göra något bra av det som har varit ska bli riktigt spännande. Namnbytet träder i kraft från och med januari 2022 eftersom den tidigare delägaren familjen Wikström nu går in i en mer aktiv ägarroll och blir majoritetsägare i bolaget. Både jag och Magnus Skiöld (Midroc Properties styrelseordförande) har varit delägare i vissa delar av fastighetsverksamheten under många år men går nu in som delägare i det nya Granitor Properties, och även om det är med väldigt liten del i sammanhanget så känns det såklart jättekul, vi tror verkligen på Midroc och att vi kan bidra med inspirerande stadsdelsutveckling. Det är på ett sätt ett nytt steg i vår utveckling – och samtidigt innebär det inte någon egentlig förändring.

Kan du utveckla det?

– Å ena sidan ändrar vi inget mer än namnet – det är samma medarbetare, samma verksamhet och samma erbjudande. Det är samma kultur och engagemang och vi fortsätter att göra saker ihop med andra. Så vad vi gör, varför vi gör det och hur vi är förändras ju inte. Å andra sidan är ett namnbyte ändå starten på någonting nytt. Det gör oss ännu mer framåtlutade och ger oss en kick att fortsätta vår utveckling. Det kanske är en dålig jämförelse men det är lite som att gifta sig. Du byter efternamn och är förhoppningsvis samma person som tidigare – men samtidigt händer något spännande, kul och utmanande som gör att du blickar framåt och får ny kraft för utveckling.

Vilka utmaningar följer med ett namnbyte?

– Det som är utmaningen är att föra över alla associationerna man har till namnet, kännedomen om vad vi står för och vad vi kan. Man associerar Midroc till någonting som det tagit många år att bygga upp, och bryggan till det nya är utmaningen: att lyckas få samma känsla för det nya namnet externt. Vi är som sagt samma företag även med det nya namnet, men associationerna måste följa med.

– Snarare än att namnbytet är en utmaning ger det oss möjligheter. Nu får vi en anledning att prata om varumärket och berätta att vi försöker bidra till starkare, mer resilienta samhällen med motståndskraft och samskapande, och stadsdelar där man tänker på hållbarhet som en helhet. Och att vi är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som fortsätter göra positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och områden som vi utvecklar och förvaltar.

Du syftar på den hållbara staden?

– Precis. Det är ett av våra stora fokusområden och det innefattar på sätt och vis det mesta vi gör. I den hållbara staden jobbar vi med alla aspekter av hållbarhet. Vi har hög kvalitet på det vi bygger och variation och mångfald i användning och upplåtelseformer. Vi utgår från attraktiv arkitektur som både bjuder in och sticker ut och vi satsar på sunda inomhusmiljöer som möjliggör god hälsa och välmående. Sedan har vi också bra energilösningar och materialval som minskar klimatpåverkan eftersom vi strävar mot klimatneutralitet. Grundläggande för oss är också att vi samarbeta med andra för att nå upp till våra ambitioner.

– Vår vision är En bättre framtid. Vi skall göra en positiv skillnad varje dag och den hållbara staden är ett naturligt led i det. Då måste man våga tro på att förändring är möjlig, man måste våga satsa på innovation och grön teknik och man måste se till att alla inblandande mår bra längs vägen, såväl medarbetare som partners och leverantörer, och såklart alla de som ska bo och leva i de samhällen och områden som vi är med och utvecklar. Vi jobbar varje dag för att den hållbara staden ska bli verklighet.

Vad hoppas du allra mest ska hända under 2022?

– Jag hoppas att några av förändringarna relaterade till pandemin leder till ett paradigmskifte. Kanske när det gäller hur vi bor eller hur vi arbetar. Jag har en tanke om att communities, lokalsamhällena, kommer att få en större betydelse framöver. Att de inte bara ska vara platser där man bor utan att de får en annan och större betydelse, att de blir viktigare. Då måste de bli mer hållbara, och vi måste bygga in mer service, göra de tryggare, och ge möjlighet till fler att arbeta. Kanske kan vi använda samma byggnad till olika saker under olika tider på dygnet, veckan eller året. Det hade varit väldigt kul för oss få vara med och bidra till något sådant, och det är en av alla fördelar med mer hållbara städer. Jag hoppas att det är närmare i tiden än vi tror och att vi redan 2022 kommer att se förändringar.

Sista frågan: Finns det något du hoppas på för egen del?

– Oj vad svårt. Få se. Jag kanske måste återkomma. Eller vänta! Vår familj brukar alltid åka skidor i Sverige eller Norge, och på grund av pandemin har vi skjutit upp den resan. Nu är resan bokad igen, och jag vill verkligen komma i väg och få åka skidor med familjen! Jag hoppas att Norgeresan ska bli av!


För medvetna företag och människor

Embassy of Sharing är namnet på 7 fastigheter som byggs rakt över gatan från Hyllie station, med alltifrån smarta bostäder och flexibla kontor till värdeskapande mötesplatser. Området byggs med höga hållbarhetsambitioner och ett nytänkande kring mångfald, inkludering och social innovation.

Läs mer om Embassy of Sharing här

Läs mer inom Den hållbara staden:

Resan mot den hållbara staden – Midroc Properties fyller 25

Från optimistisk nybyggare till inspirerande stadsdelsutvecklare. Midroc Properties fyller snart 25 år och alla inblandade kan se tillbaka på en lång resa kantad av spännande projekt. Ända sedan starten har de jobbat för att göra positiv skillnad och idag är det en stolt vd och en stolt styrelseordförande som delar med sig av berättelsen.– Det är alla medarbetare som gjort det möjligt, säger vd Peter Syrén.

Läs artikeln nu