2024-05-14

Systemutvecklare C++

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Bakgrund 
Vår kund behöver nu förstärka sin linjeorganisation med en systemutvecklare C++ med fokus att vara en del av ett agilt utvecklingsteam som löpande levererar ny funktionalitet och förbättringar till kundens interna samt externa användare. Man kommer att jobba med en legacy-applikation som just nu är under stor förändring. Ett större arbete pågår med att migrera användargränssnittet till webbteknik samtidigt som den övergripande arkitekturen moderniseras med tydlig separation mellan back-end och front-end. Ett annat mål för applikationen är också att ersätta befintlig back-end i C till modern C++, ett arbete som sker succesivt. Man bidrar med sin kunskap och levererar tillsammans med teamet robusta, användarvänliga, testbara och väldokumenterade lösningar.

Arbetsuppgifter 
I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att medverka i teamets sprintplanering, ta fram lösningsförslag för programmeringsuppgifterna tillsammans med utvecklingsteamet, implementera förändringarna i applikationens kodbas, skriva lättförstådd kod av hög kvalité, skriva enhets- och integrationstester samt att kontinuerligt stämma av arbetet med teamet för att bygga gemensam kunskap.

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av professionell systemutveckling varav minst 3 år med C++. (Kompetensen kan komma att
  bedömas med hjälp av ett programmeringstest.)
 • Minst 1 års arbetslivserfarenhet av Linux.
 • Minst 1 års professionell arbetslivserfarenhet inom områdena API:er och kommunikationsgränssnitt såsom REST, fastAPI och
  webbsockets 
 • Minst 1 års arbetslivserfarenhet av utveckling i Python. 
 • Minst 1 års professionell arbetslivserfarenhet från elbranschen. 
 • Minst 1 års professionell arbetslivserfarenhet från projekt som innefattar hantering av strömmande data och relationsdatabaser som postgreSQL. 
 • Minst 1 års professionell arbetslivserfarenhet av testautomatisering.

Bra att veta:

 • Placering: Stockholm
 • Omfattning: heltidstjänst
 • Säkerhetsprövning: Säkerhetsprövning av kandidaten kan komma att krävas!
  Tjänsteresor förekommer
 • Förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Kontaktperson:

Siamak Hashemi (Gruppchef), siamak.hashemi@granitor.se

Rekryteringsprocessen:

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Stockholm
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Data/IT
Sista ansökningsdag
2024-05-14
Sök jobbet