2024-05-23

SCADA Elkraftingenjör, Solna

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Är du MSc/Civilingenjör eller BSC/Högskoleingenjör inom Elkraft, teknikfysik, maskinteknik IT-ingenjör? Kanske har du nyligen tagit examen från elkraftsutbildningen vid Chalmers, Högskolan Väst Trollhättan eller KTH eller har du hunnit jobba några år? Är du på jakt efter ett roligt och utvecklande jobb där du använder dina kunskaper inom elkraft och samtidigt får stöd av erfarna kollegor så att du lär dig ännu mer? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vår sektion erbjuder dig spännande arbetsuppgifter i ett mycket trevligt och kunnigt gäng som gärna välkomnar fler elkraftskollegor. Tillsammans har vi en bred och djup kompetens inom elkraft som ger oss möjlighet att hjälpa både våra kunder och varandra att lyckas och att utvecklas. Vi upplever ett stort behov av våra tjänster och har många intressanta projekt i gång. Hos oss kommer du bland annat få möjlighet att arbeta med:

 • Elkraftsystem -SCADA
 • Nätberäkningar
 • Utredningar och analyser
 • Projektledning inom energi 

Det finns också goda möjligheter att få arbeta inom andra elkraftsrelaterade områden som exempelvis konstruktion, PLC programmering. Vi är en lagom medelstor grupp elkraftskonsulter och det finns konsulter med olika specialinriktningar inom elkraft hos oss. Vi söker flera nya medarbetare då vi utökar .

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom elkraft. Vi söker dig med ett positivt förhållningssätt till teamwork och som delar med dig av dina kunskaper. Detta förutsätter också att du är en god kommunikatör. Som person är du självgående, strukturerad och noggrann. Det är också relevant att problemlösning motiverar och engagerar dig i ditt arbete.

Vi söker dig som

 • har högskole- eller universitetsutbildning inom Elkraft
 • erfarenhet av något av följande program: Python, C++, Java eller .Net.
 • har mycket goda kunskaper vad gäller svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Varför arbeta hos oss?

Som medarbetare hos oss kan du se fram emot spännande och varierande projekt i såväl Sverige som utomlands. Vi har det lilla bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort, och med stöd av en trygg och stark koncern i ryggen, kan vi även titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar även engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som värnar om trivsel, vardagspussel och hälsa. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, arbetstidsförkortning och föräldralön.

Bra att känna till

 • En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
 • Arbetstiden är dagtid  - flextid, arbetstidsförkortning och möjlighet till distansarbete finns.
 • Tjänsteresor förekommer.

Rekryteringsprocessen

 • Urval och intervjuer sker löpande så sök nu!
 • Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Solna
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Elkraft
Sista ansökningsdag
2024-05-23
Sök jobbet