2024-06-30

Automationsingenjör, Kiruna

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Vilken tjänst?

Vi söker automationsingenjör med ett genuint intresse för teknik. Som Automationsingenjör hos oss får du möjligheten att utvecklas inom en rad olika system, detta då vi arbetar i de flesta branscher och i olika typer av utrustningar - allt från analyssystem för läkemedel till styrning av guldgruvor. Ofta utförs arbetet i kompletta funktionsleveranser med ansvar från specifikation till idrifttagning, men kan också ske i mindre uppdrag/projekt direkt åt våra kunder. Avdelningens arbetssätt präglas av att alla bidrar där det behövs, naturligtvis efter den egna förmågan. Utöver programmering kan det i rollen därför även ingå viss elkonstruktion och projektledning. Utifrån behov kan det bli aktuellt med mentorskap och utbildning. Din uppgift blir att, tillsammans med dina kollegor och kunden, hitta de bästa lösningarna för varje unik situation. Finns det intresse av att i ett senare skede utvecklas mer mot projektledning erbjuder vi den möjligheten genom olika utbildningssatsningar. 

Du kommer att bli en del av en mycket kompetent arbetsgrupp på sju medarbetare, där man hjälps åt att lösa uppgifter och utveckla arbetsmetoder. Gruppen har mycket bra sammanhållning och utöver jobbet delar vi intresset av teknik, friluftsliv och familjeliv.

Vem söker vi?

Vi tror att du idag är automationsingenjör som gillar industriella utmaningar och som gärna vill vara med och skapa lösningar i multidisciplinära projekt – allt från prototyper till produktionsmässiga anläggningar. Du har sannolikt Högskole-/Civilingenjörsexamen inom elektro eller automation, alt har du förvärvat motsvarande kunskap genom tidigare yrkeserfarenhet. Vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar, entreprenörskap och engagemang och för att trivas hos oss bör du ha en teamkänsla, förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både internt och externt. Du bör också ha viljan att lära nytt och lusten att dela med dig av det du kan. Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Innehav av B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?

  • Vi är måna om våra medarbetare och lägger stor vikt vid att det ska vara kul att gå till jobbet. Vi utgår från varje persons unika förutsättningar, livssituation och önskemål. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Naturligtvis är vi också anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension, flextid, arbetstidsförkortning och föräldralön.
  • Vi tror på utveckling och på utbildning och har därför egen affärsskola, Granitor Business School. Vi gör också stora investeringar i mer yrkesspecifika utbildningssatsningar för den som är intresserad av att utvecklas inom sitt specialistområde eller mot exempelvis projektledning. 
  • Spännande uppdrag med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder, både nationellt och internationellt. Vi strävar alltid att använda senaste tekniken där digitalisering, IOT och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag.
  • Hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar företagens konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”.

Bra att veta:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse

Arbetstiden är dagtid och tjänsteresor förekommer

Placeringsort: Kiruna med omnejd/Malmfälten

Ansökan och kontaktperson:

Sök tjänsten redan idag då rekrytering och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

För att veta mer om tjänsten kontakta Tomas Bergemalm (Avdelningschef):

Tel: +46 10 470 79 92

E-post: tomas.bergemalm@granitor.se

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Här jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor. Den 12 januari 2022 bytte vi namn från Midroc till Granitor. I över 25 år har vi, tillsammans med kunder och partners, utvecklat hållbara lösningar för samhälle och industri. Vår ambition är att bidra till en bättre framtid – både idag och för kommande generationer.

Stad
Kiruna
Bolag
Granitor Systems
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2024-06-30
Sök jobbet