On the Sunny side of the Street

Kävlinge Stationsstad är numera en förebild på den skånska landsbygden. David Sim berättar om soft cities och vad det innebär för människa, miljö och för framtiden. – Arkitektur måste ge oss möjligheten att vänja oss vid varandra.

{{image.Content}}

{{ index + 1 }}/{{ totalImages }}

{{ model.Text.Heading }}

{{ model.Text.Ingress }}
{{ model.Text.Content }}
{{ model.Quote.QuotePropertyName }}
{{ model.Quote.QuoteCity }}

{{ model.Heading }}

Resultat

Färre än 5 JA:

Tyvärr, du bor inte särskilt soft. Men du förtjänar bättre och borde ha tillgång till mer mjuka värden i ditt liv. Kanske kan du engagera dig i någon community som kan verka för att mjuka upp stadsdelen där du bor? Annars får du starta en egen sådan grupp.

Fler än 5 JA:

Okej! Du bor i en stad som åtminstone har ambitionen att erbjuda mjuka värden. Konflikter för oss närmare varandra, menar David Sim (och även Arga Snickaren.) Ta vara på möjligheterna till kollision med andra och tänk på att interagera med människor som inte liknar dig demografiskt. Ju större mångfald, desto fler perspektiv som kan bidra till ett riktigt soft samhälle.

Fler än 10 JA?

Det är bara att gratulera: Du tillhör den promille av världens befolkning som bor i en soft city. Ta vara på det och tänk på staden som en serie av relationer: mellan människor och platser, människor och planeten, och människor emellan. Gör det bästa av dessa relationer och verka gärna för att behålla området lika soft som det är idag.