Bildkollage för Ett omtänksamt hem för människor och klimat

Ett omtänksamt hem för människor och klimat

Hur kan vi leva hållbart utan att göra alltför stora uppoffringar som tummar på vår livskvalitet? Just det utforskas i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. Nära Nobelparken ligger Brf Life, ett pionjärprojekt som står med en stadig fot i framtiden. Här finns inget utrymme för bilar eller egna tvättmaskiner. Men däremot för gemenskap och en hållbarare livsstil.

Granitor Properties bostäder Brf Life i Brunnshög i Lund
Arkitekt Göran Wihl, White Arkitekter och Projektchef Linn Runquist, Granitor Properties utanför Brf Life i Brunnshög, Lund.
Göran Wihl, arkitekt på White Arkitekter

Genom att sätta ramarna i ett boende med hjälp av arkitektur så som vi har gjort i Brf Life, hjälper vi människor att vara sociala med varandra, och det tror jag är jätteviktigt. Det är när vi är tillsammans som vi funkar bäst

Göran Wihl, arkitekt på White Arkitekter
Visionsbild över Brf Life i Lund
Se vår visionsfilm av en framtida smart bostad

Kollage till artikeln ett omtänksamt hem för människor och klimat

Det omtänksamma hemmet för en hållbar livsstil

Så här jobbar vi med smarta hem på Granitor Properties

Läs mer

Läs mer inom Inspirerande hemma:

Mikroskogen – urban grönska mitt i staden

Minskad stress, bättre koncentrationsförmåga och ökat välbefinnande. Skogen har en viktig roll både för människors hälsa och för klimatet. I Embassy of Sharing utforskar man gröna möjligheter i anslutning till de kommande bostäderna i området. - Vi ser en växande trend av mikroskog i stadsmiljöer i flertalet länder, säger forskaren Johanna Deak Sjöman.

Läs artikeln nu