"För kommande generationer är mångfald och inkludering avgörande"

Hur kan vi bli bättre på jämställdhet, mångfald och inkludering och varför är det viktigt? Vi har pratat med Matilda Bergkvist, mångfalds- och inkluderingskonsult på Includer.

- Idag ställs det högre krav från både investerare och kandidater som inte vill investera eller jobba tillsammans med företag som inte kan visa att de är eller jobbar för att bli mer inkluderande. Och tittar vi på kommande generationer som ska ut på arbetsmarknaden så kommer mångfald och inkludering vara en hygienfaktor. Så detta är viktigt, säger hon.

I samtalet med Liselotte Jernberg Bate, kultur- och hållbarhetschef på Granitor, lyfter Matilda vikten av att företag arbetar aktivt och långsiktigt med mångfaldsfrågan. Hon poängterar också vikten av dialog, och att våga lära längs vägen.

- Många chefer vågar inte prata om vissa frågor på grund av att rädslan att trampa fel är för stor. Men att våga erkänna att vi inte kan allt och att vi vågar göra misstag och lära oss av dem, det är en del av resan.

Se samtalet med Matilda Bergkvist:

På Granitor stärks våra samarbeten av olika kompetenser och perspektiv. Vi främjar säkra, öppna och inkluderande arbetsplatser som bygger på kognitiv mångfald, jämställdhet och erkända arbetsnormer där alla medarbetare värdesätts och inspireras till att bidra efter sin förmåga. 


Hur byggs en stark företagskultur? 

Människor som upplever tillit, blir erkända och tilldelas tydliga roller kommer att utvecklas, både på ett personligt och ett professionellt plan. Det är utifrån denna grundläggande formel vi bygger Granitor-kulturen – med lika delar tålamod och brinnande engagemang för samarbete. 

Läs mer

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}


Digitala lösningar driver på klimatomställningen

Granitor Systems, tidigare Midroc Automation, har med rötterna i traditionell automation, breddat sin verksamhet till att idag hjälpa sina kunder med helhetslösningar inom allt ifrån automation, process och produktionsutrustning till kraftförsörjning.

Läs mer