Ställverksbyte 2500A, 400V

Granitor Systems genomförde, tillsammans med Granitor Electro, 2020 ett byte av ett äldre ställverk till ett modernare distributionsställverk där konstruktionen bygger på en kapsling med plug in brytare.

Ovako Sweden AB

Då det ställs höga krav på tillförlitighet och personsäkerhet byttes det äldre ställverket ut mot ett nytt & modernare 2500A 400V TN-S-distributionsställverk med plug In -brytare, samt diazedcentraler och ljusbågsvakt. Ställverksbytet på plats utfördes under en vecka och återkoppling av befintliga grupper sker kontinuerligt under en längre period.

Leveransen omfattade:

  • Demontage av befintligt ställverk

  • Montage av nytt ställverk

  • Anslutning för 25 utgående grupper

  • Ny skenanslutning till Natusställverk

  • Anslutning av Diazedgrupper

  • Idrifttagning

Anslutning för ny skenmatning mellan befintligt ställverk (Natus) och skenstam i nytt ställverk (Cubic). Skenbryggan tillverkades i vår verkstad i Mölndal.

Det ca 6meter långa ställverket byggdes upp i Granitors egen verkstad där vi dimensionerade, konstruerade samt valde komponenter för att möta kundens krav.  Detta gav oss full kontroll över hela produktionen och konstruktionen något som gav oss och kunden den bästa flexibillitet.

Granitor Systems är partner med CUBIC Svenska AB som är en tillverkare av lågspänningsställverk med mycket hög kvalité.   

 

 


Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här

Huvudleverantör tekniska system Varbergstunneln

Granitors uppdrag avser projektering och utförande av samtliga installationsarbeten tågtunnel, servicetunnel, anslutande tvärtunnlar, perrong samt tillhörande teknikutrymmen

Läs nästa referensprojekt