21 december 2021

Ny hyresgäst till Midrocs kontorsfastighet Fyrtornet i Embassy of Sharing, Hyllie

Bengt Dahlgren Syd och Midroc Properties har tecknat avtal om förhyrning. Teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad planerar att flytta in i nya lokaler på ett helt våningsplan med vinterträdgård i kontorsfastigheten Fyrtornet i Embassy of Sharing under kvartal fyra 2023.

Nu närmar det sig allt mer byggstart på det tomma området mellan det välbesökta köpcentret Emporia och tågstationen i Hyllie. På det 55.000 kvm stora området utvecklar Midroc stadsutvecklingsprojektet, Embassy of Sharing, med alltifrån kontor, hem, restauranger, startups till service. Fyrtornet som kommer att ligga närmast torget är den fastighet som byggs först och är en av sju fastigheter. Varje fastighet i Embassy of Sharing ska uppfylla ett eller flera hållbarhetsmål. Fyrtornets är att vara en mötesplats för medborgardialog, demokratiutveckling, livslångt lärande och Agenda 2030. Fyrtornet blir Malmös första, och Sveriges högsta, kontorshus i trä.

– Tillsammans med Midroc har vi utvecklat fastigheten genom att tillvarata naturens energiresurser och åstadkomma en extremt hållbar byggnad, vilket helt är i linje med hur vi som bolag vill fortsätta ligga i framkant gällande hållbarhet. Vi ser mycket fram emot att flytta in och även fortsatt vara en del av detta spännande och nytänkande stadsutvecklingsprojekt, säger Magnus Åberg, vd på Bengt Dahlgren Syd.

– Med stadsdelsutvecklingsprojektet Embassy of Sharing gör vi Hyllie grönare, mer levande och pulserande. Innovation, hållbarhet och delningsekonomi har varit vårt kompass ända sen start. Fyrtornet bidrar med funktioner och lokaler som idag inte finns i Hyllie. Vi känner en enorm stolthet att Bengt Dahlgren väljer vår unika fastighet Fyrtornet och ser fram emot att välkomna dem, säger Maria Ekström, affärschef Midroc Properties.

Midroc har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc har även utvecklat och förvaltar kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7.600 kvm.

Embassy of Sharing är samlingsnamnet på 7 fastigheter som byggs rakt över gatan från Hyllie station, och omfattar allt från smarta bostäder och flexibla kontor till värdeskapande mötesplatser för medvetna företag och människor. Varje fastighet har ett eget arkitektoniskt uttryck och hålls både tekniskt och innehållsmässigt samman av höga hållbarhetsambitioner, delningsekonomiska principer och cirkulär ekonomi samt ett engagemang i och nytänkande kring mångfald, inkludering och social innovation. Läs mer på: embassyofsharing.se

Fakta om fastigheten Fyrtornet
Adress: Hyllie Boulevard
Antal våningsplan: 11 samt takterrass med Öresundsutsikt och källare med sportdepå
Fastighetsyta: 5 400 kvm
Kommunikationer: mitt emot Hyllie tågstation, stadsbussar, regionbussar, E6/E20, cykelvägar
Typ av lokaler: Kontor, gemensamma konferensrum, café, servicebutiker, publika ytor
Arkitekt: Wingårdhs
Inflyttning: Preliminärt kvartal tre 2023
Läs mer: Fyrtornet | Midroc

Om Bengt Dahlgren
Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom installation, brand & risk, bygg & fastighet och energi & miljö. Vi är även certifierade enligt ISO 14001 och 9001.
Vår breda kompetens och vårt stora utbud av tjänster gör att vi kan erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen. Vi bryr oss och försöker förverkliga alla visioner. Läs mer på: bengtdahlgren.se

Om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag ca 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2020 omsatte vi 7,5 miljarder kronor och sysselsatte 4 400 medarbetare. Läs mer på midroc.se/properties. I januari 2022 byter vi namn till Granitor. Samma människor, samma affärsidé men med nytt namn.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här