Stine landade sitt drömjobb

Det började med praktik och exjobb. I dag tre år och flera roller senare har Stine Mared fått sitt drömjobb på Granitor Properties, inom fastighetsutveckling. Nu är målet att bli den bästa projektledaren som Granitor har haft.

Under sina drygt tre år på Granitor har Stine Mared redan gjort en lång resa. Hon började som praktikant när hon studerade till civilingenjör på Lunds universitet och Chalmers och gjorde sedan sitt ex-jobb på Granitor. Efter det anställdes hon som produktionsledare på Granitor Properties och nu har hon precis börjat sin nya tjänst som projektledare inom Fastighetsutveckling. 
 
– En av de främsta anledningarna till att jag valde att börja jobba på Granitor var möjligheten att utvecklas och växa i min roll internt. Jag visste att det fanns en stor kunskap om och möjligheter att lära sig om allt från byggnadsproduktion till fastighetsutveckling. Dessutom fanns det även en öppenhet för att uttrycka sin vilja och sina mål.  
 
Sommaren 2022 slutfördes projektet i Landskrona där hon jobbat som produktionsledare och det öppnade upp för en ny tjänst inom den kommersiella delen av Granitor Properties. Att gå vidare mot Fastighetsutveckling var något som Stine alltid sett framför sig.  
 
– Jag känner att jag har hamnat i ett drömläge. Projektledarrollen passar mig väldigt bra och min arbetsgrupp är väldigt lyhörd. Jag har så bra kollegor, det är en miljö där allas styrkor får komma fram och varje enskild individ verkligen får synas och höras. Jag utvecklas och lär mig nya saker varje dag, det är en drömtjänst helt enkelt.  
 
En trygg arbetsplats 


Stines exjobb handlade om hur man genom kultur och kulturförbättrande insatser kan effektivisera arbete och skapa en bättre arbetsmiljö, något som går hand i hand med Granitors företagskultur som bygger på idén om att människor som upplever tillit, blir sedda och tilldelas tydliga roller kommer att utvecklas, både på ett personligt och ett professionellt plan. 
 
Utöver en fysiskt trygg arbetsplats där det finns duktiga skyddsombud, inarbetade rutiner och lyhörd personal som lyssnar lyfter Stine ett par exempel på vad en trygg arbetsplats innebär: 
 
– En trygg arbetsplats för mig är en arbetsplats med psykologisk trygghet. I min roll har jag en chef som verkligen bidrar till det, som visar att jag är accepterad som jag är. Det är inget som man kan ta för givet. Men på Granitor finns det en öppenhet för olika personligheter och en tanke om att alla behövs och bidrar. Det skapar en kultur där alla vågar uttrycka sina åsikter och att man faktiskt blir lyssnad på. 
 
Så när nu allt är så bra, vad finns då kvar att sträva efter i framtiden. Stine beskriver det så här:  
 
– Jag vill väldigt gärna bli duktig på min nuvarande roll. Jag ska bli den bästa projektledaren som Granitor har haft.  
 


Långsiktigt arbete och nära dialog bygger kulturen på Granitor Properties

På Granitor ser vi företagskulturen som något som vi bygger tillsammans varje dag, utifrån arbetsglädje och samarbete. I sitt jobb som HR-generalist på Granitor Properties förenklar Martina Lindberg på olika sätt chefernas och medarbetarnas vardag. För kollegor som undrar något eller behöver hjälp är hon bara ett samtal bort. Dessutom är hon med i arbetet med att stärka Properties företagskultur.

Läs mer