Kontrollrum - NKT Cables

En referens genomförd av KLAB (Kristianstad Lyftdon AB) som sedan januari 2023 är en del av Granitor Systems AB.

Tyst och bra arbetsmiljö

Kristianstads Lyftdon AB, KLAB, konstruerar och tillverkar ergonomiska och arbetsmiljömässigt riktiga system med lång livslängd. Ofta för drift dygnet runt i några av de tuffast tänkbara arbetsmiljöer. En av våra specialiteter är ljudisolerade kontrollrum som produceras direkt utifrån våra kunders behov och önskemål.

Stora glasytor

Det ljudisolerade kontrollrummet från KLAB ger operatören en tyst och bra miljö att arbeta i. Detta även i produktionsmiljöer där buller och höga ljud är påtagliga. Genom stora panoramafönster ges operatören en mycket god visuell kontakt och säkrare drift. God bakåtsikt direkt från operatörs-stolen även genom de bakre lågt placerade fönstren i kontrollrummet. Även i den extra breda dörren finns glasytor integrerade.

Högsta komfort

Genom en stabil stålkonstruktion skapas en god grund som sedan ljudisoleras och förses med isoler-glas för bästa bullerdämpning. För att minimera stomljud förses kontrollrummet med vibrations-dämpande fötter. God operatörskomfort uppnås även genom klimatanläggning, tilluftsfläkt med partikel- filter, bilstereo med infällda högtalare i tak samt infällda, dimbara LED spotlights i tak. Hela kontroll-rummet färdigställs i KLAB’s lokaler samt ansluts enkelt genom CEE-don vid montering hos kund.

Nkt cables (f.D. Abb high voltage cables)

En av KLAB:s flertal stora kunder är danska NKT Cables (tidigare ABB) i Karlskrona. Här sker utveckling och tillverkning av högspänningskabel för både land och hav. I fabriken finns en unik produktions-miljö för den modernaste kabelteknologin på mark-naden, och här skapas effektiva, miljövänliga och uthålliga högteknologiska system med hela världen som marknad.

Komplett lösning

Till NKT Cables i Karlskrona har KLAB levererat ett ljudisolerat kontrollrum för styrning av maskin i industriellt krävande miljö. Vår långa erfarenhet och närheten till kunden bidrog starkt till valet av KLAB som leverantör.– Vi valde KLAB eftersom vi fick en komplett  paketlösning, förklarar Jimmie Lindahl, projektledare på investeringssidan av NKT Cables. Både den geografiska närheten till KLAB och och deras lösningar gjorde att vi kände en trygghet vid valet av dem. Dessutom har vi en hel del annan utrustning som till exempel operatörsstolar och manöverdon som vi är mycket nöjda med. Även prisjämförelserna gjorde att valet föll på KLAB.

Bra samarbete

– Vårt samarbete med KLAB fungerar mycket bra. Vi får snabba svar på våra frågor och deras arbete har varit felfritt, avslutar Jimmie Lindahl.


Service - Helsingborgs Hamn

En referens genomförd av KLAB (Kristianstad Lyftdon AB) som sedan januari 2023 är en del av Granitor Systems AB.

Läs nästa case