02 juni 2020

Nytt samarbete för att förverkliga visionen om Embassy of Sharing

Mötesarrangören Altitude Meetings inleder ett samarbete med Midroc och tar rollen som driftsorganisation för Embassy of Sharing – ett nytt kvarter i Hyllie som ska hysa sju byggnader med olika identiteter, innehåll och koncept.

– Social hållbarhet är hjärtat i visionen. Det här blir innovation, delningsekonomi och hållbarhet på riktigt – med målet att bidra till att lösa Malmös sociala utmaningar, säger Yasemin Arhan Modéer, vd för Altitude Meetings.

Embassy of Sharing är samlingsnamnet på sju fastigheter som byggs rakt över gatan från Hyllies station, precis bredvid Emporia.

Området är 55 000 kvadratmeter stort och innefattar kontor, hem, restauranger, butiker och service – men också stadsodlingar, verkstäder, saluhall samt boende för både äldre och yngre.

De sju husen får alla egna identiteter och funktioner. Tillsammans skapar de ett kvarter där innovation, mångfald och cirkulärt nytänkande står i fokus.

– Vi använder projektet för att lösa utmaningar som Malmö har och kommer att arbeta tätt med staden i utvecklingen av området, säger Sten Lindquist, affärsstrateg på Midroc.

Samtidigt som det första spadtaget närmar sig, kopplas nu mötesarrangören Altitude Meetings in.

– Vi tar rollen som driftsorganisation och har som uppgift att fylla husen med innehåll, bygga ett starkt community och se till att visionen om Embassy of Sharing som en plats som gör skillnad på riktigt blir verklighet, säger Yasemin Arhan Modéer.

Som namnet antyder bygger Embassy of Sharing på att dela och att dela med sig. Visionen är att skapa en inkluderande och nytänkande grön miljö för samarbete och kunskapsutbyte. Det blir en unik mötesplats för hela Malmö.

Embassy of Sharing är vårt viktigaste stadsbyggnadsprojekt och vi har tagit ett helhetsgrepp utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv och de behov som Malmö, Hyllie, miljön och människor har, säger Sten Lindquist.

Nu startar arbetet med att bygga ett community och inleda samarbeten med en rad aktörer från näringsliv samt kultur- och forskningsvärlden. På skissbordet finns allt ifrån införandet av lokal valuta till skapande av banbrytande testbädd för idéer genom att kombinera näringslivsacceleratorer med forskningshubbar – samt tankar om hur fysiska ytor och tjänster kan delas på helt nya sätt för att skapa liv, rörelse och oväntade möten.

Embassy of Sharing ska bli ett nav för en socialt hållbar utveckling, och en plattform för innovativ samhällsutveckling som alla i Malmö ska kunna ta del av, säger Yasmin Arhan Modéer.

– Malmö går redan i täten för att förverkliga nya typer av affärsmodeller kring socialt entreprenörsskap. Nu kommer vi att kunna testa delningsekonomi på riktigt, på en plats som är den viktigaste knutpunkten mellan Sverige och Danmark.

Fakta / Embassy of Sharing
Yta: 55 000 kvadratmeter i Hyllie.
7 hus med olika identiteter och funktioner.
Grundpelarna är: innovation, utveckling, delningsekonomi och hållbarhet.
Byggs av: Midroc
Arkitekt: Wingårdhs
Driftsorganisation: Altitude Meetings.
De första två husen, Fyrtornet och Drivbänken, står klara 2023.
För mer information: embassyofsharing.se
Kontakta oss här
Sten Lindquist, affärsstrateg
Telefon: 010 470 74 77
Epost: sten.lindquist@midroc.se

Fakta / Altitude Meetings
Mötesarrangör och samhällsaktör som driver STUDIO Meetingpoint i Malmö. Altitude Meetings har också fått uppdragen att driva Stadshallen i Lund och The Loop i Science Village, Lund.

Vid sidan av platsutveckling arbetar Altitude Meetings med en rad samhällsprojekt inom klimat, social hållbarhet och demokrati.

För mer information, kontakta:
Yasemin Arhan Modéer, vd Altitude Meetings
Telefon: 070-992 80 48
Epost: yasemin@altitudemeetings.se
För mer information: altitudemeetings.se

Fakta om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Läs mer på midrocproperties.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här