Nyheter & Press

Här har vi samlat våra nyheter och pressmeddelanden.

23 december 2016

Midroc bygger framtidens hållbara bostadskvarter

Tillsammans har Midroc och Riksbyggen vunnit en markanvisningstävling om cirka 300 nya bostäder i Ulleråker, Uppsala. Det nya bostadskvarteret kommer att innehålla det senaste när det gäller skapa ett hållbart boende och en arkitektur som sticker ut.

15 december 2016

Midroc utsett till Karriärföretag – i år igen!

Karriärföretagen listar varje år de 100 mest spännande arbetsgivarna att göra karriär på i Sverige. För fjärde året i rad är vi ett av dessa utvalda Karriärföretag.

15 december 2016

Hållbarhet - en självklarhet för Midroc

Genom Good Water project har Midroc bidragit till att 10 000 människor i Tanzania har fått tillgång till rent dricksvatten. Nu genomförs samma satsning i Etiopien. Samtidigt har bolaget antagit Akelius utmaning att starta en insamling till förmån för Läkare utan gränser under hashtag #helptogether.

13 december 2016

Midroc vinner stadsbyggnadspriset i Landskrona

Stadsbyggnadspriset delas årligen ut av Landskronas byggnadsnämnd. 2016 erhåller nybyggnadsprojektet Västerpark priset, och det delas ut till Midroc, HSB Landskrona och Jais Arkitekter. Fastigheten är Landskronas högsta bostadshus och inrymmer 22 bostadsrätter samt ett vårdboende med 45 lägenheter.

02 december 2016

Midroc förvärvar fastigheten Färgaren 25 i Lund

Midroc förvärvar Färgaren 25, det s k Åhlénshuset, mitt i Lunds centrum. Fastigheten är belägen på Stora Södergatan 4-6 och har en uthyrningsbar yta på totalt 8 700 kvadratmeter.

23 november 2016

Midroc bidrar med kompetens till Norrlands största industrisatsning

Midroc har fått uppdraget att svara för El- och Instrumentmontage i SCAs investering i ökad kapacitet för massaproduktion vid Östrands massafabrik i Timrå. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna och den största i Norrland någonsin.

18 november 2016

Sista spontslaget inför byggandet av SeaU Helsingborg

SeaU Helsingborg blir namnet på nybyggnadsområdet Ångfärjetomten i centrala Helsingborg. En ny hotell- och kongressanläggning kommer tillsammans med 150 bostäder och offentliga mötesplatser byggas under de närmsta åren mitt i city. Namnet SeaU Helsingborg offentliggjordes idag i samband med en ceremoni på byggarbetsplatsen.

14 november 2016

Sanering av kisaska

KUAB har valt Midroc Miljöteknik som utförare av en sanering på Finnberget i Stockholm.

14 november 2016

Entreprenad i oljehamnen

Midroc Miljöteknik har fått uppdraget att sanera ett markområde i oljehamnen i Skelleftehamn utanför Skellefteå.

10 november 2016

Nya lagerhus till ABB

Metalock har fått en tillverkningsorder från SKF på en ny typ av lagerhus till ABB. Lagerhusen används i fartygspoddar och den nya konstruktionen öppnar nya marknadsmöjligheter.

09 november 2016

Företagskulturen som skapar Sveriges nöjdaste medarbetare

Midroc är populärare än företag som ÅF, Sweco och Skanska när medarbetarna får säga sitt. I Universums ranking över Sveriges bästa arbetsgivare bland stora företag klättrar vi från en åttonde- till en femteplacering. Ett långsiktigt och uthålligt kulturarbete tillsammans med synliga och lyssnande chefer bidrar till framgången.

09 november 2016

Företagskulturen som skapar Sveriges nöjdaste medarbetare

Midroc är populärare än företag som ÅF, Sweco och Skanska när medarbetarna får säga sitt. I Universums ranking över Sveriges bästa arbetsgivare bland stora företag klättrar vi från en åttonde- till en femteplacering. Ett långsiktigt och uthålligt kulturarbete tillsammans med synliga och lyssnande chefer bidrar till framgången.

04 november 2016

Metalock polerade trustlager på isbrytare

Under sommaruppehållet utförde Metalock polering av trustlagerytorna på M/V Atle och M/V Frej, två av Sjöfartsverkets isbrytare.

04 november 2016

Midroc på Euro Expo

Midroc Electro ställer ut tillsammans med Midroc Automation Euro Expo i Kiruna 9 – 10 november

03 november 2016

Nytt uppdrag på Loudden

Midroc Miljöteknik har fått ytterligare ett uppdrag på Loudden.

02 november 2016

Rivning och sanering i Västerås

Midroc Miljöteknik genomför för närvarande en entreprenad avseende St1:s f d depå på Sjömansgatan i Västerås.

28 oktober 2016

Midroc i webbtv-serie om säkerhet

Midroc Electro i samarbete med Nya Wermlands-tidningen i programserie om brott, brand och säkerhet.

27 oktober 2016

Miljöarbetet har lett till färre kemikalieprodukter

Sedan 2013 har Metalock fasat ut 55 kemikalieprodukter som användes vid produktion och bearbetning.

17 oktober 2016

Midroc Automation får miljonorder gällande modernisering av Svensk Kärnbränslehantering AB

Midroc Automation AB kommer under 2016-2017 att genomföra en modernisering av Svensk Kärnbränslehantering AB:s (SKB) fyra bränslehanteringsmaskiner på SKB:s anläggning Clab i Oskarshamn.

14 oktober 2016

Sharepoint - en integrerad del av Metalock

Som ett av 14 utvalda bolag globalt fick Midrockoncernen, där Metalock ingår, möjlighet att testa och utvärdera Sharepoint, som är Microsofts molnbaserade plattform för Office 365.