26 april 2021

Växande IT-företag flyttar till Midrocs fastighet i Hyllie

Allt fler IT-företag väljer att flytta sina huvudkontor till den snabbväxande stadsdelen Hyllie, beläget nära Öresundsbron i Malmö. Midroc Properties har tecknat ett hyresavtal med IT-företaget Barkfors Fleet AB som blir det senaste tillskottet i kontorsfastigheten The Edge.

– Det var helheten som avgjorde. Allt från husets spännande och intressanta formgivning till vad huset kan erbjuda i form av restaurang, konferensrum och takterrass, säger Christian Andersson, projektledare på Barkfors. Det är också viktigt för oss att med lätthet kunna ta emot våra kunder men även göra det lätt för personalen att ta sig till jobbet – Hyllie ligger bra till med både bussar och tåg och vi har bra parkeringsmöjligheter för både bilar och cyklar, avslutar Christian.

Efter sommaren flyttar Barkfors Fleet AB in på plan 2 i kontorslokaler på 382 kvm och lämnar därmed sitt villakontor för Hyllies stadspuls. Den strykjärnsformade kontorsfastigheten färdigställdes 2020 och har sedan dess lockat flera innovativa företag. Huset har fyllts med bland andra hyresgästerna AddPro, Reijlers, Edge Kitchen och Givaudan.

– Det är oerhört glädjande att The Edge har blivit första valet för så många huvud- och regionkontor i Skåne. Innovativa företag är i gott sällskap och i helt rätt sammanhang här. Vi välkomnar Barkfors som våra nya hyresgäster till sina fantastiska lokaler, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Midroc Properties.

Om Barkfors Fleet AB
Barkfors Fleet AB består av erfarna utvecklare som utvecklar och levererar transportrelaterade tjänster och produkter med bas i Malmö. Det är ett innovativt företag, med över 30 års erfarenhet av att göra komplexa lösningar användarvänliga och levererar idag lösningar för allt från transportledning till lagersystem.

Om Midroc Properties i Hyllie

  • Utvecklat och förvaltar nu kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7.600 kvm. Byggentreprenör: Peab. Arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Midroc har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie.
  • Midroc utvecklar stadsutvecklingsprojektet The Embassy of Sharing i Hyllie, ett 55.000 kvm stort område med alltifrån kontor, hem, restauranger, startups till service.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här