15 juni 2021

Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå flyttar till Midrocs nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg

World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen blir en havsnära kontorsfastighet i Helsingborgs nya attraktiva affärsdistrikt. Nu står det klart att Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå blir en ny hyresgäst som flyttar in i början av 2022 när dörrarna öppnar.

– Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå har rötter som sträcker sig långt tillbaka i Helsingborgs historia. Inte desto mindre har vi alltid strävat efter att följa tidens utveckling. Under de senaste åren har advokatbyrån expanderat kraftigt. Vår viktigaste resurs är vår personal. Det har varit självklart för oss att låta hållbarhetsperspektivet styra när vi nu växt ur våra nuvarande lokaler. Därför är vi särskilt glada över att kunna kombinera hållbarhet med att erbjuda våra medarbetare oslagbar närhet till bra kollektivtrafik och nya smarta sätt att förenkla livspusslet. Vi ser verkligen fram mot att vara en del av World Trade Center och det nya Helsingborg, säger Niklas Bergdahl Jonsson, VD.

Kontors- och hotellfastigheten har ritats av JUUL FROST Arkitekter. Här kommer det att finnas gemensam service och reception samt gym, dusch, omklädningsrum, bastu och relax. I huset kommer det även att finnas en konferensavdelning, en restaurang med uteservering vid kajkanten samt takterrasser. I källaren planeras det för cykelgarage med möjligheter till att utföra reparationer. Midroc utvecklar och driver World Trade Center kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen ingår i ett helhetskoncept som erbjuder en mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt.

– Vi ser fram emot att få välkomna Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå som hyresgäst och granne i vår nya fastighet World Trade Center fastighet i Oceanhamnen. Som grannar kommer vi att dela samma fantastiska utsikt över Öresund och bästa läge vid havet samt centrala Helsingborg. Tillsammans kommer vi att vara med om att utveckla Oceanhamnen, säger Johan Svedström.Om World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd, Oceanhamnen

Adress: Bröderna Pihls Gränd 2, Helsingborg
Total lokalyta 10 500 kvm
Våningsplan: 14
Lokalstorlek: 170-1 200 kvm, fastigheten inrymmer även ett kontorshotell
Typ av lokaler: kontor/kontorshotell/coworking.
Faciliteter: Gemensam reception och lounge, restaurang, konferensrum, gym, bastu, sportdepå samt takterrass med relax och multifunktionsrum.
Hotelloperatör: Scandic Hotels
Arkitekt: JUUL FROST Arkitekter
Entreprenör: Allbygg
Miljöklass: Miljöbyggnad guld
Läs mer här: wtchelsingborg.se

Fakta om Midroc Properties i Helsingborg

Midroc har funnits i Helsingborg sedan 1997 och bland de första uppdragen finns utställningspaviljonger till H99-utställningen och återuppbyggnaden av H55-paviljongen på Parapeten. Midroc står också bakom satsningen av kvarteret Metropol på söder som består av hotell Radisson BLU Metropol Hotel, restauranger, butiker samt nya bostäder och kontor. Midroc har bland annat byggt flera bostadsprojekt i Rydebäck och Mariastaden. Mitt i centrala Helsingborg har Midroc utvecklat en ny hotell- och kongressanläggning tillsammans med 155 bostäder i området SeaU Helsingborg.

Fakta om Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå

NJLA är en oberoende advokatbyrå som huvudsakligen arbetar med affärsjuridik och ekonomisk familjerätt. Byrån har rötter som sträcker sig ända tillbaka till fyrtiotalet. Ägarfrågor är en av byråns huvudsakliga verksamhetsområde och många av klienterna är entreprenörer. NJLA sysselsätter för närvarande åtta jurister och två i administrationen. Byråns advokater och jurister har stor erfarenhet av att framgångsrikt föra processer i såväl allmän domstol såväl som vid skiljeförfarande.

Läs mer på: www.njla.se

Fakta om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala. Läs mer på midroc.se/properties.

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2020 omsatte vi cirka 7,5 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här