26 mars 2021

Midroc Properties utses till Årets Fastighetsägare 2021

Helsingborgarna och en jury har utsett årets vinnare i Helsingborgs City Awards. Midroc kammar hem vinsten till Årets Fastighetsägare som går till den som satsat det där extra för att göra city än mer attraktiv.

I år var det rekordmånga röster från allmänheten som från den 29 januari fram till den 28 februari kunde rösta på sina favoriter i kategorierna årets restaurang, butik, café och salong. Allmänheten fick även nominera kandidater till årets servicestjärna, eldsjäl och fastighetsägare. Därefter utsåg en jury vinnarna med nomineringarna som underlag.

– Det är roligt att få priset på hemmaplan och överraskas med diplom, tårta och ballonger. Det här är ytterligare ett bevis på att vi lyckas bidra till en positiv stadsutveckling i Helsingborg med våra projekt. Vi är stolta över att vara med i Helsingborgs stora satsning på en smartare och mer hållbar stad som bland annat förverkligas i Oceanhamnen. Våra fastigheter ska både göra det enklare att leva och verka hållbart, men också främja innovation, mer hållbara val och ökad livskvalitet, säger Johan Svedström affärschef Midroc Properties Helsingborg Växjö.

– Det är extra roligt att det är Helsingborgarna som röstat fram oss som segrare. Det ger oss en bekräftelse att det vi gör för staden i staden är rätt, säger Magnus Skiöld styrelseordförande Midroc Properties.

Midroc har utvecklat SeaU Helsingborg, med 155 bostäder, ett kongresshotell, butiker, restauranger och verksamhetslokaler mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund.

– SeaU Helsingborg är vårt senaste färdigställda stadsutvecklingsprojekt i Helsingborg som bidrar till att stärka Helsingborg som den givna mötesplatsen, med fler arbetstillfällen och ökad tillväxt. Vårt fokus är på hållbar utveckling med en arkitektonisk tilltalande stadsmiljö för besökare och invånare och hållbara material för att minska miljöbelastningen, säger Magnus Skiöld.

Motiveringen till Årets Fastighetsägare lyder:

"Att blicka ner över Sveriges vackraste stadskärna, ett spegelblankt sund eller förundras av närheten till Danmark är en ynnest för oss Helsingborgare. Årets Fastighetsägare är med ett flertal innovativa projekt med och utvecklar stadsdelar"

– Vårt uppdrag är att samverka mellan näringsidkare, fastighetsägare och stad. Därför är det extra roligt att lyfta och uppmärksamma individer som är med och bidrar till att lyfta stadskärnan på olika sätt genom sitt engagemang, säger Hanna Candell vd Helsingborg City i ett pressmeddelande.


Om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Stor­stockholmsområdet och Uppsala. Läs mer på midroc.se/properties.

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte drygt 4 200 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här