03 juni 2021

Midroc kontrakterar ännu ett starkt varumärke till fastigheten i Hyllie

Den snabbväxande stadsdelen Hyllie attraherar allt fler huvudkontor som vill sitta nära Öresundsbron i Malmö. Midroc Properties senaste hyresavtal tecknades i dagarna med Hiab som väljer att flytta sitt huvudkontor i Malmö till kontorsfastigheten The Edge i november.

– Enligt en undersökning som genomfördes i februari skulle många av våra kollegor vilja fortsätta arbeta hemifrån flera dagar i veckan även efter att pandemin är över. Men många noterade också att social interaktion fortfarande är viktigt, och därför vill vi erbjuda våra kollegor större flexibilitet och en trevlig arbets- och mötesplats, berättar Heini Knudsen, Executive Assistant to Hiab President Scott Phillips.

– Vi ser mycket fram emot flytten till The Edge. Det är ett spännande hus som erbjuder nya möjligheter och en genomtänkt och inspirerande miljö. Vi hade en lång kravlista med hållbarhet och god arbetsmiljö i fokus, och som internationellt bolag är läget och goda kommunikationer ett måste. The Edge erbjuder oss nya möjligheter både som arbetsplats och mötesplats, säger Annika Falk, VD Hiab AB.

Den strykjärnsformade kontorsfastigheten färdigställdes 2020 och har sedan dess lockat flera innovativa företag. Huset har hittills fyllts med bland andra hyresgästerna AddPro, Reijlers, Edge Kitchen och Givaudan. Hiab flyttar in på plan 4 på 263 kvadratmeter.

– Den fina trenden fortsätter med att huvud- och regionkontor i Skåne väljer The Edge, vilket gör oss väldigt stolta. Vi välkomnar Hiab till The Edge och ser fram emot att de flyttar in framåt senhösten i år, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Midroc Properties.

Foto: Heini Knudsen och Annika Falk

Om Hiab

Hiab är en världsledande leverantör av smarta och hållbara lösningar för lasthantering inom en mängd olika industrier. Hiabs portfölj omfattar kända varumärken såsom HIAB, EFFER, LOGLIFT, JONSERED, MOFFETT, MULTILIFT och ZEPRO. Hiab ingår i Cargotec Corporation. Läs mer på hiab.com

Om Midroc Properties i Hyllie

  • Utvecklat och förvaltar nu kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7.600 kvm. Byggentreprenör: Peab. Arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Midroc har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie.
  • Midroc utvecklar stadsutvecklingsprojektet The Embassy of Sharing i Hyllie, ett 55.000 kvm stort område med alltifrån kontor, hem, restauranger, startups till service. 
  • Läs mer om The Edge 

 

Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala.

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2020 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här