14 april 2021

Midroc byggstartar Brf Biologen 2 i Växjö

Midroc har utvecklat flera bostadsprojekt med träbyggnadsteknik i Växjö. Nu har fastighetsutvecklaren tagit beslut att byggstarta Brf Biologen 2 vilket innebär att produktionen av 33 bostadsrätter påbörjas. Det första spadtaget har tagits och trästommen kommer resas under hösten 2021. Preliminär inflyttning till hösten 2022.

Brf Biologen 2 ligger intill kvarteret Ekologen och det prisbelönta Limnologen vid Trummens strand, båda nybyggnadsprojekt som har utvecklats av Midroc.

– Vi fortsätter satsningen på bostäder av massiv trästomme i Växjö. Här har vi under tio års tid förädlat konsten att bygga i trä. Kvarteret Biologen blir arkitektoniskt kronan på verket, berättar Anders Persson, biträdande affärschef på Midroc.

Gemensamt för hela projektet är ett grönt koncept som genomsyrar allt från materialval till byggnadssätt.

– Att få möjligheten att arbeta med trä och utveckla tekniken var stimulerande. Inte nog med att människor mår bra i träbyggnader, trä är också ett miljövänligt och ett kostnadseffektivt material, säger Johan Bignert, arkitekt på Kamikaze Arkitekter.

Brf Biologen 2 består av 33 bostadsrätter med stor variation av lägenhetstyper i olika storlekar. I Biologen finns allt från yteffektiva studios på 23 kvm till exklusiva takvåningar med terrass. Samtliga bostadsrätter har antigen balkong, uteplats eller terrass och ofta dubbelt upp för att utnyttja olika väderstreck.

– Som boende har du även tillgång till en gemensam gård med pool och bastu. Ett flertal av lägenheterna kommer att få en fantastik utsikt över sjön Trummen och Geometriparken, säger mäklaren Lina-Maria Hall på Fastighetsbyrån Växjö. Kontaktperson
Anders Persson
Biträdande affärschef Midroc Properties Växjö
anders.persson@midroc.se
010-470 74 07

Fakta om Brf Biologen 2

  • Brf Biologen 2 ligger mellan Anna Koskullsgata och Geometriparken vid Trummen
  • Projektet är ritat av Kamikaze Arkitekter i Malmö
  • Totalentreprenör är Värends Entreprenad AB
  • Brf Biologen 2 består av 33 bostadsrätter i olika lägenhetstyper, allt från 1 RoK till 5 RoK. Majoriteten är 3 RoK.
  • Planerad inflyttning hösten 2022
  • Läs mer på biologen.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här