22 april 2020

Midroc utvecklar bostäder vid Maria Magle i Lund

I de anrika kvarteren vid Magle Stora och Lilla Kyrkogata i Lund, utvecklar Midroc bostäder i den fastighet som på 1800-talet uppfördes av Lunds Universitet som ett kemiskt laboratorium. Stort fokus ligger på att ta tillvara på det unika i fastigheten samtidigt som funktionella och vackra bostäder utvecklas.

Marken upptogs ursprungligen av Sankta Maria Magles kyrkogård och användes som sådan ända fram till början av 1800-talet. 1863 uppförde Lunds Universitet den första byggnaden på fastigheten som inrymde ett kemiskt laboratorium. Källarmuren antas innehålla delar av den gamla kyrkan som revs i slutet på 1600-talet. Byggnaden har dock varit tomställd sedan 2014.

– Det känns väldigt roligt att utveckla en sådan unik fastighet och skapa liv i byggnaden. Vi kommer ta vara på takhöjd, fönster och originaldetaljer, samtidigt som vi vill skapa lägenheter med designade kök, toppmoderna badrum och all nödvändig bekvämlighet, säger projektchef Stefan Andersson på Midroc.

Byggnaden är belägen i centrala delen av Lund, inom den så kallade ”Kulturkvadranten”, ett stenkast från Mårtenstorget och med Lundagård, Domkyrkan, Kulturen och Botaniska trädgården inom en radie av 300 meter.

Totalt blir det ca 24 lägenheter i bostadsrättsform där majoriteten av lägenheterna kommer att bli 3-4 rum och kök med en storlek på ca 75-100 kvadratmeter. Det kommer också finnas ett antal mindre lägenheter på 1-2 rum på ca 35-55 kvadratmeter.  

För att möjliggöra ombyggnation till bostäder finns nu en ny detaljplan för bostadsändamål, vilken vann laga kraft i januari 2020.

Lägenheterna börjar preliminärt säljas våren 2021. Mer information finns på midroc.se/fastighetsutveckling/projekt-under-planering/

För ytterligare information, kontakta:
Stefan Andersson, projektchef Midroc
stefan.m.andersson@midroc.se, tel 010-471 34 34

Fakta om Midroc Properties
Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Läs mer på midrocproperties.se

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte drygt 4 000 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här