05 maj 2020

Ännu ett rekordår för Midroc Europe

2019 innebar ett rekordens år för Midroc Europe. Midroc utsågs till Sveriges Bästa Arbetsgivare och de tre affärsområdena redovisade sina bästa resultat någonsin.

– Vi är väldigt stolta över att vi ytterligare ett år slår alla ekonomiska rekord i våra tre affärsområden. Trots en stor projektförlust har entreprenadverksamheten Midroc Contracting gått bättre än någonsin tidigare. Vi ser också en fantastisk värdeutveckling på fastighetssidan i Midroc Properties och i Midroc Invests portföljbolag, säger Roger Wikström, vd för Midroc Europe.

Två stora försäljningar under året har påverkat resultatet positivt, Midroc Properties sålde en fastighet i Stockholm och Midroc Invest har sålt en stor del av innehavet i bränslecellsbolaget PowerCell.

– Men även utan de här extraordinära resultaten så har verksamheten som helhet slagit rekord. Vi är mycket stolta över dessa fantastiska prestationer och att våra bolag fortsätter göra ansvarsfulla affärer. Under året har vi dessutom tagit ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete och anställt Sara Davidsson som hållbarhetschef för koncernen. Det innebär att vi får ännu större möjligheter att kommunicera kring allt det arbete vi gör, säger Roger.

För Midroc innebär hållbar utveckling att bidra till en bättre framtid tillsammans med kunder och intressenter. Grunden för det arbetet är ansvarsfulla affärer, ett ansvar som bärs av alla medarbetare i organisationen.

- Vi är mycket stolta över vår strävan att alltid göra ansvarsfulla och hållbara affärer ur ekologisk, social och ekonomisk synvinkel, det genomsyrar kulturen på Midroc. Vi har sedan länge arbetat långsiktigt och systematiskt med vår kultur och därför är vi särskilt stolta över att vi i november 2019 utsågs till Sveriges bästa arbetsgivare av employer branding-företaget Universum. Det är ett bevis på att vår kultur levs och uppfattas, även utanför vår koncern, säger Sara Davidsson, hållbarhetschef på Midroc.

Midrocs breda verksamhet innebär stora möjligheter att göra positiv skillnad.

- Våra tidiga investeringar i unga bolag inom cleantech och life science genom Midroc Invest bidrar på ett konkret sätt till att göra världen bättre. Midroc Properties har länge legat i framkant vad det gäller socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart byggande. Dessutom gör vi stor skillnad genom våra verksamheter i Midroc Contracting vad det gäller att förbättra och öka livslängden på våra kunders anläggningar. För oss innebär hållbarhet inte bara det vi gör själva, utan också det vi bidrar med gentemot våra kunder och samhället i stort, säger Sara.

Under 2019 redovisar koncernen en omsättning på 11,4 miljarder, och ett resultat före skatt på cirka 2,5 miljarder. Antalet medarbetare i koncernen uppgår till 4200 personer. Fler siffror och redovisning av koncernens arbete kan du läsa i Hållbarhetsrapporten för 2019. Du hittar den här.

Klicka här för att läsa fler rapporter från Midroc Europe.

För mer information, vänligen kontakta:

Roger Wikström, vd Midroc Europe, roger.wikstrom@midroc.se
Sara Davidsson, hållbarhetschef Midroc Europe, sara.davidsson@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här