01 oktober 2019

Tre nya hyresgäster i butikslokalerna i Scala, Helsingborg

Midroc Properties har utvecklat projektet Metropol på Söder i Helsingborg. I fastigheten Scala är samtliga lägenheter och kontorslokaler uthyrda och ytterligare tre hyresgäster avtalade för de tre sista butikslokalerna.

– Genuina restauranger och caféer bidrar till att locka fler till söder. Vi har sett att de naturliga flödena av människor i stadsdelen har ökat i samband med ombyggnationen av Järnvägsgatan tillsammans med Helsingborg centrals södra uppgång. Bredvid fastigheten Scala finns dessutom en gångbro till Campusområdet där 2 500 personer arbetar och 4 200 studenter är inskrivna. Det ger hyresgästerna en stor möjlighet för nya stamkunder, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Ninjato, en asiatisk hot pot-restaurang, är det senaste nytillskottet i Helsingborgs restaurangvärld som öppnade upp sina dörrar den 8 augusti i sommar.

– Eftersom att området där fastigheten Scala ligger håller på att utvecklas tror vi på att framtidsutsikten är ljus. Allt fler dras hit och hittar hit och vi vill gärna vara delaktig i den processen genom att erbjuda något nytt och spännande, säger Elin Hong på Ninjato.

Svea Vaccin ser också möjligheterna med lokalen och läget och kommer att öppna en vaccinationscentral i entréplan.

– Svea Vaccin växer och är rikstäckande och nu har turen kommit till Helsingborg. Vi valde att etablera oss i en modern, fräsch stadsdel och detta stämde med fastigheten Scala. Vi ger gratis reserådgivning och vaccinerar vuxna och barn inför utlandsresor, influensa, TBE m.m., säger Dr Ridha Hadfi, medicinsk ansvarig på Svea Vaccin.

Det står nu klart att Metrokiosken flyttar in i en av lokalerna.

– Vi ser med stor glädje att vår satsning på Metrokiosken bidrar till ett gott resultat samt gynnar kundernas behov. Metrokiosken ska vara det snabba och enkla alternativet, alltid tillgängliga där många människor är i farten, säger Hussein Salomi talesperson på Metrokiosken.

Midroc sålde Scala till Executive Property Svenska AB i december 2017. Fastigheten är en del av det större projektet Metropol som Midroc utvecklat inom stadsförnyelseprojektet H+ i Helsingborg. Det är stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck som utvecklas.

Fakta
 Byggnaden Scala ingår i projektet Metropol, Helsingborg.
• Byggnaden består av ca 4 000 kvm kontor, 650 kvm butikslokaler samt 78 lägenheter. I kvarteret ingår även parkeringsplatser i garage, samordnat med grannfastigheten Metropol.
• Byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
• Kontorshyresgäster: Sigma IT Consulting, Palm & Partners, Helsingborgshem, Boston Scientific Nordic AB, Åklagarmyndigheten och Arbetsmarknadsförvaltningen.
• Hyresgäster i butikslokalerna: Mozza en italiensk mozzarellabar, inrednings- och tjänsteföretaget Senab, hot-pot restaurangen Ninjato, vaccinationscentral Svea Vaccin, Metrokiosken.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här