02 september 2019

Sara Davidsson ny hållbarhetschef för Midroc Europe

Samhälls- och industriutvecklaren Midroc Europe tar nästa steg i hållbarhetsarbetet. I koncernens strävan mot att bidra till en bättre framtid tillträder nu Sara Davidsson som ny hållbarhetschef.

- Det var självklart för mig att tacka ja, jag har så många kollegor som vill göra positiv skillnad. Jag ser fram emot att ta Midrocs hållbara företagande till nästa nivå. Vi bygger fastigheter som ska hålla länge, vi underhåller och utvecklar industrin och vi investerar tidigt i bolag som kan göra skillnad för miljön och samhället vi lever i. Jag har arbetat med våra kunder och partners under lång tid, jag vill fortsätta bidra till att hitta långsiktigt smarta lösningar tillsammans, både internt och externt, säger Sara.

Sara Davidsson har ägnat en stor del av sitt yrkesliv åt verksamhetsutveckling och har länge jobbat inom Midroc-koncernen. Närmast kommer hon från konsultbolaget Midroc Project Management där hon har varit Affärsområdeschef för Energi och Industri i Göteborg.

- Som konsult har jag arbetat brett som rådgivare inom frågor som miljö, kvalitet, lagefterlevnad och risk inom många branscher, bland annat inom processindustrin, bil- och verkstadsindustri, fastighetsbranschen, infrastruktur och bio-tech. Det har gett mig en bred förståelse och en förmåga att sätta mig in i olika verksamheter och deras specifika utmaningar snabbt. Eftersom Midroc är en bred koncern med verksamhet inom flera av dessa branscher har jag värdefull erfarenhet med mig i bagaget, säger Sara.

Sara är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet och har varit delägare i ett mindre konsultbolag i Göteborg innan hon 2006 började som konsult inom verksamhetsutveckling på Midroc. Sedan 2010 har hon haft flera chefsbefattningar, bland annat som miljö- och kvalitetschef.

- Vi är stolta och glada över att Sara nu tillträder som hållbarhetschef för koncernen. Hon har en mycket gedigen erfarenhet och det är såklart extra roligt att hon utvecklats inom Midroc. Det ger henne utmärkta förutsättningar för att stärka vårt hållbarhetsarbete ytterligare, säger Roger Wikström, VD Midroc Europe.

Sara tillträdde sin nya roll som hållbarhetschef den 1 augusti.

Vill du komma i kontakt med Sara? 

Du når henne på sara.davidsson@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här