13 juni 2019

Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, Malmö

Teknikkonsulten Rejlers storsatsar i Malmö-regionen och flyttar in i kontorsfastigheten The Edge i Hyllie.

Den 12 juni firade Midroc tillsammans med teknikkonsulten Rejlers att ett femårigt hyravtal har tecknats i kontorsfastigheten The Edge i Hyllie, Malmö. Peter Syrén, vd Midroc Properties, och Viktor Svensson, vd Rejlers var båda på plats för att fira att bolaget blir det senaste tillskottet till fastigheten.

Rejlers flyttar in i ett stort nytt kontor på 1 756 kvm, fördelat på två hela våningar, våning sex och sju samt en del av våning fem i kontorsfastigheten The Edge i Hyllie. Som hyresgäster får Rejlers även tillgång till gemensamma konferensrum på entréplan.

– Vi storsatsar nu i Malmö-regionen och planerar att anställa 100 nya ingenjörer inom två år. Vi ser mycket fram emot flytten till nya kontoret i Hyllie. Det blir en viktig milstolpe och ett led i att nå vår vision – Home of the learning minds – att bli det mest ”lärande” företaget i vår bransch, säger Gabriela Larsson, Rejlers platschef i Malmö.

– Idag firar vi vårt fantastiska samarbete. Vi är glada över att Rejlers har valt The Edge med en arkitektur och design som sticker ut i mängden. Vi är övertygade om att Rejlers nya attraktiva kontorslokaler kommer att bidra till att bygga varumärke, företagskultur och locka fler talanger, säger Maria Ekström, affärschef kommersiellt Midroc Properties.

Kontoret i Hyllie erbjuder goda kommunikationsmöjligheter till såväl Köpenhamns flygplats som Malmö centralstation. De miljöriktiga lokalerna i The Edge är klassade som Miljöbyggnad silver.Fakta om The Edge och Midrocs utvecklingsprojekt i Hyllie

  • Fastighetsutvecklare: Midroc Properties, byggentreprenör: Peab, arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Uthyrningsbar yta: ca 7 600 kvadratmeter. Total yta: 9 800 kvadratmeter. Varje våningsplan är 780 kvadratmeter stort.
  • Gemensam takterrass för fastighetens hyresgäster
  • Miljöklass: Miljöbyggnad, nivå Silver.
  • Övriga hyresgäster i The Edge är: AddPro, Enspecta AB, Naprapatlandslaget, Givaudan och Besins Healthcare.
  • Midroc har tidigare uppfört ett parkeringshus i kvarteret, tillgänglig för The Edges hyresgäster och besökare.
  • Midrocs totala investering i The Edge uppgår till ca 350 miljoner kronor.
  • Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca 15 000 arbetsplatser.
  • Hyllie har utmärkta pendlingsmöjligheter. Med kollektivtrafik tar det sex minuter till Malmö C och tolv minuter till Kastrup.
  • Midroc har tidigare utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteret Saga samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc utvecklar Embassy of Sharing i Hyllie och uppför också ytterligare ett bostadskvarter i området.

Mer om The Edge
https://www.edgehyllie.se

Fakta om Rejlers
Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2000 engagerade experter med spetskompetens inom teknikområden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma på sammanlagt 70 orter i Sverige, Norge och Finland. År 2018 omsatte Rejlers 2,4 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här