24 april 2019

Midroc vill ta över markanvisning för kvarteret Lägerplatsen

På kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 april kommer man att behandla ett ärende som kvarteret Lägerplatsen, nära Strandvägen och Exercisfältet. Här vill Midroc ta över HSB:s markanvisning och bygga tre fristående hus med cirka 35 lägenheter i bostadsrättsform.

Midroc har visat intresse för kvarteret Lägerplatsen som tidigare har anvisats HSB. På Lägerplatsen vill Midroc bygga tre fristående trevåningshus med takvåning med cirka 12 bostadsrättslägenheter i varje hus. Från de översta våningarna kommer det att bli havsutsikt.

– Lägerplatsen ligger perfekt med närhet till både havet, strandpromenaden, ängarna på Exercisfältet och stadskärnan. Vi har positiva erfarenheter från Landskrona genom vårt projekt Strandbyn i Norra Borstahusen och ser fram emot nästa spännande projekt, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

HSB och Midroc har ett nära samarbete sedan tidigare, då de gemensamt har byggt projektet Västerpark.

– Vi på HSB vill prioritera vårt kommande projekt Handelsmannen i Glumslöv och att färdigställa utbyggnadsområdet Parkstaden i Häljarp. Därför ser vi det som naturligt att Midroc tar över Lägerplatsen och kan ägna sitt fulla engagemang åt det projektet, säger Mikael Jönsson, vd för HSB Landskrona.

Husen i kvarteret Lägerplatsen kommer justeras och ritas om inför kommande försäljning.

– Vi har haft en dialog med både byggherrar och mäklare över tid och ser att det finns ett behov av större lägenheter med flexibla planlösningar. Platsen är unik och lämpar sig väl för en ökad variation i utbudet, säger Johan Nilsson, stadsbyggnadschef i Landskrona stad.

Ärendet ska behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 april, därefter på kommunstyrelsen den 9 maj och sedan på kommunfullmäktige den 27 maj.

Karta:

Blåmarkering visar Lägerplatsens placering i Landskrona

För mer information:
Johan Svedström, affärschef, Midroc, telefon: 010-470 73 81
Mikael Jönsson, vd HSB Landskrona, telefon: 076-004 99 25
Johan Nilsson, stadsbyggnadschef, Landskrona stad, telefon: 0418-47 03 93

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här