14 oktober 2019

Midroc Properties nominerade till Växjö byggnadspris 2019

Fastighetsutvecklaren Midroc Properties är, tillsammans med Växjöbostäder, nominerade till Växjö kommuns byggnadspris för ett projekt i Trästaden Växjö.

Midroc Properties nominerade träbyggnadsprojekt består av hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter och står färdigt i natursköna bostadsområdet Stora Vallen i Växjö.

– Vi är mycket stolta över att vara en av tre nominerade till Växjö kommuns byggnadspris 2019. Ökat byggande i trä är en del i lösningen av klimatfrågan och Växjö är en föregångare för resten av Sverige inom träbyggnation, säger Anders Persson, biträdande affärschef på Midroc Properties i Växjö.

Byggnadsnämnden i Växjö kommun har sedan 1990 årligen delat ut pris till byggherrar vars projekt präglas av god arkitektur och anpassning till platsen.

”Ett projekt i Trästaden Växjö med välgenomtänkt helhetsperspektiv som nu står färdigt, väl genomfört hela vägen”, lyder en del av motiveringen av nomineringen.

– Fasaderna i massiv träpanel och cederspån ger både en gedigen känsla och ett modernt uttryck. Husens hållbara träbyggtekniska lösningar är också i framkanten av utvecklingen, säger Anders Persson.

Bostadsområdet Vallen ligger mellan Växjösjön och Bergundasjön. Det består av 26 radhus i två plan och 172 lägenheter i flerbostadshus, fyra till åtta våningar höga. Samtliga hus har byggts med träbyggnadsteknik. Stort fokus har lagts på att nyttja det natursköna läget för att skapa utblickar över både skog och sjöar.

Fastighetsutvecklarenför projektet är Midroc Properties tillsammans med bostadsbolaget Växjöbostäder. Byggentreprenörer är BRA och GBJ. Arkitekter är Arkitektbolaget och Ola Malm.

Vinnaren utses den 24 oktober.

Kontaktperson

Anders Persson Biträdande affärschef Midroc Properties Växjö anders.persson@midroc.se 010-470 74 07

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här