24 maj 2019

Midroc New Technology gör en partiell avyttring i Powercell

Midroc New Technology AB gjorde en partiell avyttring av aktierna i First North-listade Powercell mellan börsens stängning på torsdagen och öppningen på fredagen. Det meddelar Göran Linder, vd för Midroc New Technology.

- Vi har ju som affärsmodell att investera i tidiga skeden i banbrytande teknologier och att sedan utveckla dem över tid. Därmed hör det också till affärsmodellen att man säljer för att materialisera värden som skapas i takt med att bolagen mognar. Det är inget anmärkningsvärt att vi säljer av en del av vårt innehav - det anmärkningsvärda är snarare att vi behåller tre fjärdedelar av vårt innehav trots att vi varit ägare i bolaget i ett helt decennium, säger Göran Linder efter avyttringen av drygt 1,8 miljoner aktier som minskade Midrocs ägarandel från knappt 15 procent till strax över 11 procent.

- Vi har långsiktiga perspektiv när vi går in i bolagen och vi kommer fortsätta bygga värden i Powercell som har en fantastisk potential. Jag tycker att man kan likna det vid ett maratonlopp. Vi gjorde ett 'pit-stop' och tog vatten för att rulla vidare. Det här är en naturlig del av vår affärsprocess och vår affärsmodell, avslutar Göran Linder.

Har du frågor? 
Kontakta Göran Linder via goran.linder@midroc.se

Midroc New Technology är den del av Midroc som investerar i bolag med unika världsförbättrande teknologier, som på så vis bidrar till en positiv utveckling av samhället i stort.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här