10 december 2019

Midroc Automation ny branschpartner inom Pharma

Midroc Automation har certifierats som Siemens branschpartner inom läkemedel. Midroc Automation är sedan tidigare en Siemens Solution Partner inom flera moduler, specialistpartner inom Simatic PCS 7 och Factory Automation Safety samt branschpartner inom gruvdrift.

Efter ett flertal tester och granskningar av organisation och medarbetare har Midroc Automation certifierats som Siemens branschpartner inom läkemedel.

– Som ett led i den strategiska satsning på olika branschsegment såsom kemi, läkemedel, livsmedel, vatten & avlopp och gruvdrift som vi genomför på Siemens är vi glada över att få ytterligare en kompentent partner inom läkemedel. Sedan tidigare har vi AFRY, före detta ÅF Pöyry, som branschpartner inom denna bransch och det är jätteroligt att nu kunna välkomna även Midroc Automation, säger Kent Åkerlund, Solution Partner-ansvarig på Siemens.

Höga krav inom läkemedelsbranschen. För att bli certifierad branschpartner inom läkemedel krävs specialistkunskaper inom Simatic WinCC, Simatic PCS 7 eller Simatic IT samt mycket goda kunskaper om de särskilda branschstandarderna.
– Läkemedelsbranschen kännetecknas av stränga krav med många särskilda standarder. Vi kräver noggrannhet och hög teknisk kompetens av våra branschpartner, säger Medina Sundström, för branscherna läkemedel, kemi samt vatten & avlopp på Siemens.

Som branschpartner kan Midroc Automation nyttja Siemens expertis inom området och får tillgång till mjukvaror och avancerad support från Siemens specialistteam i Tyskland. Workshoppar, specialutbildningar och omcertifieringar genomförs kontinuerligt för att hela tiden uppdatera kunskapsnivåerna.

– Att jobba med Solution Partner som vi gör innebär att vi ökar vår projektförmåga och att vi alltid kan erbjuda slutkunden de vassaste resurserna. Ibland är det en partner som går in och frontar ett projekt och andra gånger kan det vara Siemens. Slutkunden kan alltid vara trygg och säker på att få kvalitet i sitt projekt eftersom vi står bakom våra partner med produktexperter, utbildningar och branschspecialister runtom i hela världen, säger Kent Åkerlund.

– Vi vill bidra till en bättre framtid. Därför tänker vi ett steg längre och utmanar rådande arbetssätt i alla projekt vi deltar i. Det är också därför vi tycker om att samarbeta med Siemens. Tillsammans utvecklar vi morgondagens samhälle och industri, säger Jonas Bergmark, vd på Midroc Automation.

Här kan du läsa mer: http://www.midrocautomation.se och http://www.siemens.se/industri/partner

För mer information kontakta:

Lisa Frykman, pressansvarig Siemens AB
Tel.: +46 8 728-1442 Mobil: +46 70 7281442
lisa.frykman@siemens.com

Åsa Hansson, teknisk chef och ansvarig pharma Midroc Automation AB
Tel.: +46 8 470 75 51 Mobil: +46 70 746 21 75
asa.hansson@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här