16 maj 2019

Midroc ansöker om bygglov för padelcenter i Västra Hamnen, Malmö

Midroc tecknar hyresavtal med PDL Group AB. Hyresavtalet är villkorat av att Malmö Stad ger ett tidsbegränsat bygglov för verksamheten.

PDL Group AB (PDL) har visat intresse för att etablera ett inomhuscenter för padel i World Trade Center på Skeppsgatan. Midroc är fastighetsutvecklare och förvaltare av World Trade Center-konceptet i Malmö, Lund och Helsingborg. I samarbete med Midroc har en ritning tagits fram på hur ett tänkt padelcenter skulle kunna se ut. Idag lämnas ansökan om bygglov in till byggnadsnämnden i Malmö.

– Vi tror att ett nytt padelcenter hade varit populärt bland våra lokalkunder, medarbetare och Malmöborna. Vi har en lämplig lokal på 4 500 kvm med över 9 meter i takhöjd i World Trade Center på Skeppsgatan, som ligger på ett centralt läge i Västra hamnen, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Midroc.

Padel är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. I Malmö utövas emellertid inte sporten i den omfattning som man kan se på många andra orter i Sverige, särskilt i jämförelse med mindre orter där padelhallarna ofta ligger mer centralt och tillgängligt än vad de gör i Malmö. Midroc och PDL är överens om att ett padelcenter skulle kunna tillföra Västra Hamnen mycket och göra sporten mer tillgänglig för fler Malmöbor. Det finns även goda kommunikationsförbindelser till World Trade Center på Skeppsgatan.

Den preliminära planritningen innehåller bland annat ett flertal padelbanor, varav ett par separata för barn, och generösa omklädningsrum med bastu. I ritningen finns även möjlighet för läktare vid större event, då PDL tidigare arrangerat svenska mästerskapen i padel. De kommer även i år arrangera svenska mästerskapen för lag.

För ytterligare information, kontakta:
Jonas Holmberg, Fastighetschef,  010-470 74 33 och jonas.holmberg@midroc.se

Fakta om PDL group:

  • Padel är en av de störst växande sporterna i världen och PDL Group arbetar för att ta sporten till nya höjder.
  • PDL Group grundades 2015 och drivs sedan dess av VD Henrik Söderberg.
  • PDL Group är ledande inom drift av padelhallar i Sverige. De har idag 11 stycken hallar i Stockholm (Frihamnen), Göteborg (Gamlestaden), Göteborg (Mölnlycke), Hudiksvall, Östersund, Linköping, Lund, Västervik, Trollhättan, Karlskrona, Skellefteå. PDL Group är även leverantör av padelbanor i Sverige.

Läs mer: https://pdlcenter.se/

Fakta om World Trade Center, Skeppsgatan 19:

  • Midroc är fastighetsutvecklare och förvaltare av World Trade Center-konceptet i Malmö, Lund och Helsingborg.
  • World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg hjälper företag att växa hållbart och människor att utvecklas genom att erbjuda nätverk och kompetens inom handel, tillväxt, ledarskap och finansiering i inspirerande och flexibla arbets- och mötesplatser med hög service.
  • World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg ingår i ett internationellt nätverk med 318 World Trade Centers i 89 länder.
  • World Trade Center på Skeppsgatan är totalt 24 700 kvadratmeter stor.
  • Förutom kontorslokaler inrymmer fastigheten även både coworking och kontorshotell, restaurang, gym, friskvårdsanläggning, konferensrum, hörsal och garage.
  • Kontorshuset utgör en mötesplats för cirka 45 företag och 800 personer.

Läs mer: https://www.midroc.se/fastighetsutveckling/fastigheter/vara-fastigheter/malmo-wtc/

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här