30 augusti 2019

Lokalt ölbryggeri öppnar sin första ölbar i SeaU Helsingborg

Midroc Properties har tecknat hyresavtal med Benchwarmers bryggeri som kommer öppna sin första etablering med sitt barkonceptet i SeaU Helsingborg. Besökare kommer att få möjlighet att smaka av Benchwarmers breda ölutbud, egenbrygda öl eller varför inte deras hantverkspizza.

Mitt i centrala Helsingborg utvecklar Midroc Properties området SeaU Helsingborg. SeaU Helsingborg kommer att bli en levande stadsdel med 155 lägenheter, både bostads- och hyresrätter med Öresundsutsikt samt hotell- och kongressanläggning. I bostadsrättshusen finns även lokaler och nu står det klart att Benchwarmers bryggeri slår upp dörrarna till sin första ölbar i början av 2020.

– Benchwarmers bryggeri hyr en lokal med fantastisk utsikt över Öresund där gästerna kan njuta på uteserveringen längs med Helsingörskajen. Benchwarmers bryggeri har ett spännande barkoncept som blir något helt nytt för Helsingborg, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Benchwarmers bryggeri är en av hyresgästerna till de fyra kommersiella lokalerna i bottenplan på bostadsrättshusen. Två lokaler finns kvar för uthyrning.

– Vi på Benchwarmers är så taggade att öppna upp vårt första taproom på det här underbara läget. Vi är väldigt tacksamma för att få arbeta med de grymma människorna på Midroc som hjälpt oss fram till detta. Vi ses i påsk 2020! säger Magnus Svensson, som driver Benchwarmers bryggeri ihop med Anders Nilsson.

Fakta om Benchwarmers
Benchwarmers startades för några år sedan av de två barndomsvännerna Anders Nilsson och Magnus Svensson som hembryggare, där mottagandet på En Öl & Whiskymässa i Göteborg 2017 var så överväldigande att det bestämdes att de skulle satsa på ett kommersiellt bryggeri.

De hamnade på Råå och har bryggt öl kommersiellt i ca 1,5 år nu, med en produktionstakt som knappt kan möta efterfrågan – kikar de nu på att expandera hela bryggeriet och fyrdubbla kapaciteten för sina öl som har festliga namn som t ex ”What Does A Gay Horse Eat?”, ”Citra Smash” och ”Team Freedom”. På Benchwarmers Taproom i SeaU Helsingborg kommer vi att få se alla experiment och prototyper som de tar fram ute på bryggeriet, ett bryggeri som genomsyras av lekfullhet. Det kommer vi få se på Benchwarmers Taproom också.

Fakta om SeaU Helsingborg
På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer en ny, pulserande och central mötesplats skapas. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.

Den nya kongress- och hotellanläggningen får 250 hotellrum och en kongresskapacitet på cirka 1 200 deltagare, konferensrum, restauranger, bar, gym och ett garage med 228 parkeringsplatser. Clarion Hotel SeaU Helsingborg tillträder under hösten 2020.

Bostadskvarteret i SeaU Helsingborg består av fyra huskroppar med totalt 155 bostäder, merparten bostadsrätter. Bostadskunderna har börjat flytta in och inflyttningarna sker etappvis med sista i höst.

Midroc Properties är fastighetsutvecklare och Allbygg i Höganäs är entreprenör. Arkitekt för bostäderna är Wingårdhs och arkitekt för hotell- och kongressanläggningen är Jais Arkitekter.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här