12 september 2019

Byggstart av Brf West i Västra hamnen, Malmö

Igår var det byggstart för Midrocs bostadsprojekt Brf West i den sista obebyggda delen i Bo01 området i Västra hamnen, granne med Malmös främsta landmärke Turning Torso.

Ett 30-tal förväntansfulla bostadskunder samlades igår kväll på ett byggstartsevent arrangerat av Midroc för Brf West. Tillsammans tas det första spadtaget på tomten som en symbol för att bygget är igång. Under sommaren har en del förberedelser skett på tomten, bland annat har byggplanket monterats upp runtom byggarbetsplatsen och arbeten för källaren har påbörjats. Inflyttningen planeras till våren 2021.

– Vi har sett att Brf West har lockat ett stort antal internationella kunder vilket är roligt. Det är en attraktiv stadsdel med närhet till både citykärnan och gångavstånd till havet som lockar många, säger Linda Rosander-Berggren Bostadssäljare Midroc Properties.

Brf West består av 73 bostadsrätter med stor variation av lägenhetstyper i olika storlekar. I Brf West finns även cityradhus och exklusiva takvåningar med terrass. Samtliga bostadsrätter har uteplats, terrass eller balkong.

– Det finns ett tydligt hållbarhetstänk i Brf West med bland annat sedumtak och solceller. Bostadskunderna har tillgång till låne-elcyklar, en cykelverkstad samt en bilpool, säger Erik Herder Projektchef Fastighetsutveckling Midroc Properties.

I gatuplan byggs fyra lokaler där möjligheten finns att öppna olika verksamheter så som vinbar, kvarterskrog, butik eller café. Brf West ligger 10 min från Malmö C och gångavstånd till havet med badbryggor och en småbåtshamn.

Brf West har ett fantastiskt läge, och Köpenhamnsbaserade Juul Frost Arkitekter har lagt stor vikt vid att utveckla ett urbant kvarter med ett uttryck och innehåll som bidrar till att definiera platsen och plattformen runtom. Tack vare en detaljplaneändring kunde de också genomföra skalan på fyra till sju våningar. Det gör att Brf West knyter samman de lägre hus med de högre i resten av Västra Hamnen.

Från vänster i bild: Niklas Kassam (produktionschef Brf West), Peter Syrén (VD Midroc Properties) och Erik Herder (projektchef Brf West) tar ett symboliskt första spadtag på byggarbetsplatsen bredvid ikoniska Turning Torso för att markera byggstarten.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här