08 maj 2019

Byggstart av Brf Stationstorget i Stationsstaden, Kävlinge

Idag var det byggstart för Brf Stationstorget i den nya stadsdelen Stationsstaden, Kävlinge. På plats var Annika Pålsson, Johan Svedström, Fredrik Bokelund, från Midroc, Mikael Persson och Pia Almström, från Kävlinge kommun, för att tillsammans berätta mer om Brf Stationstorget och framtida planer för Stationsstaden.

– Det är roligt att tillsammans med Kävlinge Kommun bjuda in till byggstart av Brf Stationsstaden och fira med bostadskunderna som kommer att bo mitt i centrum av Kävlinges nya spännande stadsdel, säger Johan Svedström.

Stationsstaden är ett samarbete mellan Kävlinge kommun och en rad fastighetsutvecklare som kommer att bygga många spännande bostäder. Stationsstaden ligger centralt i Kävlinge, på den östra sidan om järnvägsstationen.

– I Brf Stationstorget är det lätt att leva grönt och miljövänligt. Vi är glada att kunna erbjuda alla nyinflyttade i huset gratis medlemskap i Sunfleets bilpool under fem år, säger Annika Pålsson.

Den nya stadsdelen kommer byggas ut etappvis och förväntas vara färdig 2028. I Stationsstaden kommer gamla och nya Kävlingebor att kunna välja mellan hyreslägenheter, bostadsrätter och radhus och njuta av såväl innergårdar och gränder som parker och torg. Förutom bostäder för drygt 3 000 människor kommer området även innefatta ett nytt kommunhus med bibliotek, närliggande skolor, ett badhus samt den nya Coop-butiken som öppnar sommaren 2020.

– Våra planer för Stationsstaden började för många år sedan. Det har varit en lång spännande resa tillsammans med Midroc som nu blir verklighet. Och det ska bli oerhört kul att se flera bostadsprojekt växa fram under året i vår nya moderna stadsdel som ska locka ännu fler invånare till vår kommun, säger Pia Almström, kommunstyrelsen ordförande.


Fakta om Brf Stationstorget:
- Brf Stationstorget består av 64 lägenheter, 1-5 rum och kök.
- FOJAB Arkitekter har gestaltat bostadsrätterna.

Läs mer om Brf Stationstorget, Kävlinge: https://stationstorget.se/omradet/

För ytterligare information, kontakta:
Johan Svedström, Affärschef Fastighetsutveckling, Midroc Properties, johan.svedstrom@midroc.se, 010-470 73 81
Pia Almström, Kommunstyrelsens ordförande, pia.Almstrom@kavlinge.se, 046-73 91 11
Mikael Persson, Kommundirektör, Mikael.Persson@kavlinge.se, 046-739176

Läs mer om Stationsstaden, Kävlinge: https://www.midroc.se/fastighetsutveckling/projekt-under-planering/kavlinge-ostra-centrum/
http://flyttahit.kavlinge.se/stationsstaden

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här